Fredag igen

Wasaknäcke med keso och skinka till frukost. Nu börjar fredagens jobb! Verkar som om jag kan sluta så tidigt som 15:30, men vi får se. Hoppas fredagen i Sverige har varit bra!

En pappa beställt

Då har pappa landat och befunnit sig några timmar i samma stad som jag. Kändes så skönt att få det där smset allt allt var okej. Vill bara ta tåget till city, springa till Union Square och hitta till hans hotellrum. Men det verkade lite väl orealistiskt tyckte jag.. Hoppas innerligt att vi kan ses en snabbis imorgon, men på söndag är det en far och dotter heldag i San Francisco. Jag vet att ni blir avundsjuka, speciellt du mamma! Önskar i och för sig att du var här också men det är som jag brukar säga till barnen: man kan inte alltid få det man vill ha. Och en pappa är ju inte helt fel det heller! Snarare en känsla av fjärilar i hela magen och bubblande lycka!

Idag är en bra dag

Dagens schema är än så länge ganska oklart. Har sovmorgon till halv elva (klockan är tio nu), och då kommer barnen och mormorn hit, tror jag.. Allt jag vet men säkerhet är att jag och kidsen ska spendera dagen tillsammans med mormorn i Palo Alto/Stanford-området där hon bor. Det ska bli kul att se lite nya grejer! Har dock ingen aning om när vi kommer tillbaka, om vi åker tåg eller bil men jag antar att tiden får visa det. Pappa landar omkring 16:00 och det ska bli skönt att få ett sms som säger att han är framme. Blir alltid lite nervös när jag själv eller någon nära ska flyga. Vet inte riktigt när vi ska ses första gången men jag kan knappt bärga mig!

Sverige är hemma

Jag lever och är precis hemkommen från middag och en kaffe med svenskorna. Vi åkte aldrig till Crystal Springs eftersom Danielle slutade ganska sent så vi bestämde oss för att äta middag tillsammans istället. Väldigt trevligt måste jag säga. Att gå ut och äta eller ta en kaffe med Danielle och Mathilda är faktiskt den bästa stunden på dagen, fina tjejer det där! Det är konstigt att man kan känna sig så nära två personer man bara känt i knappt två månader. Men det är ju bara för att de är svenskar och man känner sig lite "hemma". Dessutom går vi alla tre väldigt bra ihop så det är ju inte enbart för den där Sverigekänslan jag umgås med dem, den är bara en bonus! För spä på min Sverigekänsla lite så kan jag meddela att min pappa just nu är påväg till Paris där han ska mellanlanda innan han hamnar här i San Francisco. Vill krama honom nu, nu, nu! Min pappa är verkligen världens bästa. Han är så härlig, spontan, rolig och ambitiös. Han vet och kan allt och det finns ingenting han inte kan fixa. När man är med min pappa är man säker, var man än befinner sig och det ska bli skönt att få lite trygghet från "hemma". Pappa är nog den människan jag ser upp mest till och jag älskar honom så mycket att jag inte ens kan börja beskriva det.
Jag vet att jag har laddat upp den här bilden förut men jag blir så himla glad av den. Jag och pappa i somras i Flumrider på Liseberg. Mysigt dag!

Pappa och jag

Måste bara säga att jag är superglad att min pappa landar i SF i morgon! Skypade precis med honom och han var lika glad han. Känner mig verkligen lycklig just nu!

Knäckebröd

Har varit på gymmet idag och nu har precis ätit en keso knäckemacka med skinka och druckit en smoothie. Har faktiskt köpt ett paket Wasa knäcke och oj så gott det är! Det var en mycket bra investering med andra ord. Är Wasa svensk eller är det bara något jag har fått för mig? Nåväl, idag har jag Sierra själv efter tolv och Colby kommer jag inte allt se så mycket av eftersom han slutar skolan 15:30 och har basket vid 16:10. Tror min värdmamma Tania skulle hämta upp honom (om hon hinner) och då är jag off när de kommer hem vid 17-tiden. Ikväll ska jag och tjejerna ta en promenix alternativt joggingtur vid ett ställe som heter Crystal Springs, och det ska tydligen vara väldigt fin där. Härligt att komma ut i naturen lite! Är dock lite rädd för pumorna som sägs ska finnas i skogarna här. De kan liksom både klättra och springa så det vore ju ganska kört. Men men.. Hör av mig ikväll så får vi hoppas att jag forfarande lever. Ciao!

Alla pass kanske inte passar mig

Har precis varit på ett pass som heter Turbo Kick och sitter här nyduschad i min säng. Det var helt okej, men man kände sig lite dum när precis alla i rummet förutom jag, Danielle och Mathilda kunde koregrafin. Haha. Svettig blev jag i alla fall, men tror ändå inte det är något för mig. I morgon ska jag nog till gymmet för lite egenträning, känner mig så duktigt som håller i gång var och varannan dag! Förresten för er som undrar så gillade Colby min spaghetti med köttfärssås, Sierra åt men det var väl lite si och så tyckte hon. Jag tyckte i alla fall det var grymt gott med lite hederlig svensk vardagsmat!

Husmor är i farten

Eftersom köttfärssås blir godare om den får koka ihop ett tag så tänkte jag att jag lika gärna kan göra det nu på förmiddagen när jag är ledig. Sierras dans slutar vid fem i eftermiddag så det hade blivit lite tajt med tid. Nu kan jag bara värma på maten till kidsen lite senare! Smart där! Riktigt husmoderlig känner jag mig när jag står här i köket och smakar av min supergoda köttfärssås. Hoppas barnen (och föräldrarna med för den delen!) gillar den, det vore ju faktiskt najs.
Kanske inte ser så gott ut men jag lovar att det är det!

Spaghetti och köttfärssås

Måndag kväll och klockan är kvart i sju. Idag blev det storhandling med barnen och nu är både frysen och kylen fulla igen. Colby och Sierra är verkligen lätta att ha och göra med och de gjorde ingen fluga förnärm under vår vistelse i affären. Goa ungar det där! Jag hade tänkt göra spaghetti och köttfärssås idag men mormor kom med mat så jag får vänta tills imorgon. Dessutom glömde jag att köpa matlagningsgrädde så det passade ju bra att jag får en extra dag på mig. Hoppas kidsen gillar det, i Sverige är spaghetti och köttfärssås verkligen en vardagsstandard och jag saknar det.

Måndags morgon på gymmet

Kom hem för en stund sedan från mitt första body pump pass på huuur länge som helst. Det sög rejält i benen och armarna kan jag säga. Men det är bra, rätta takter! Veckan kommer väl flyta på som vanligt, förutom en yttepytte liten detalj.. Jo men just det, min pappa landar i SF på torsdag! Det ska verkligen bli så kul, skönt, roligt, underbart och fantastiskt att få krama om honom! Min fina pappa. På söndag ska vi ha en heldag tillsammans. Jag längtar och hoppas att de här dagarna ska gå fort. Men alla dagar och veckor verkar ju gå fort här så det blir en baggis!

En riktigt bra söndagskväll

Det blev tre flugor i en smäll i kväll. Klockan fyra hämtade jag upp Mathilda hemma hos henne och sedan begav vi oss till Hillsdale Shopping Center. Där inhandlades lite krimskrams och vi åt även middag. Sallad med karameliserade persikor, tranbär, valnötter, gorgonzola och lax blev det, och det var verkligen supergott! Efter middagen åkte vi till Burlingame avenue där vi avnjöt en frozen yoghurt med frukt som topping. Älskar verkligen frozen yoghurt stället här, man går runt och väljer sin egen smak (blandar hur man vill). Man drar alltså i spaken till den glassmaskinen man vill ha frozen yoghurt ifrån (ser ut som mjukglass) och väljer sedan bland all topping som finns. Kalasbra! Efter det var klockan inte ens sju så vi bestämde oss för att avsluta kvällen med en kaffe. Ingen av oss ville riktigt åka hem innan åtta i alla fall så det blev ju bra. Middag, glass och kaffe resulterar i en riktigt bra söndagskväll och dessa tre saker är även förklaringen till min inledning. I morgon är det måndag och jag ska prova på mitt första Body pump pass, så jag förväntar mig inte att jag kan gå ordentligt resten av veckan, men vad gör det?

Slapparsöndag

"Marley and me" kan ju vara en av de mysigaste filmerna någonsin. Den är så fin och jag gråter varje gång. Den är verkligen äkta och man blir berörd ända in till hjärtat. Kalla mig blödig eller töntig, men jag gillar verkligen den filmen.

Man lär sig av sina misstag

Idag var det exakt två månader sedan jag satte mig på det där flygplanen för att påbörja detta äventyr. Blir fortfarande tårögd när jag tänker på den dagen. Men två månader har gått förvånadsvärt bra och väldigt fort, bara tio månader kvar nu då! Igår var i alla fall jag och svenskorna in the city och vi hade det trevlig trots att det var svinkallt. Och jag menar sviiiinkallt! Tänk att man alltid måste ta med sig två extratröjor och en scarf när man åker in till stan. Men som sagt så kunde vi roa oss i alla fall. Vi lärde oss bland annat att man absolut inte ska åka buss genom China town, man kan ju stöta på en pundare som tycker att man är gorgeous och det kan ju hända att bussen bli crowded av massa små kinestanter som knuffas. Ska aldrig mer klaga på att jag har ont i benen, att gå funkar bra. På kvällen hade vi filmkväll i Mathildas rum och vi såg "Friends with benefits" på hennes dator.


Stan idag

Om en stund så ska jag skypa med min käraste moder, och det känns mycket bra! Vid elvatiden så ska jag och svenskorna bege oss in till city för att spendera hela dagen där. Vi ska börja med att gå på en stor och känd farmers market innan vi beger oss Fisherman´s Wharf. Mathilda har inte varit där än och sist när jag och Danielle var där så han vi inte med allt vi ville. Det känns som om det kommer blir en riktigt bra lördag!

Bedtime

Sierra somnade som en stock, men Colby är alltid svårare. "I tried, and I tried but my body wont go to sleep" kommer han och säger efter fem minuter. Haha. Kommer få springa fram och tillbaka mellan mitt rum och hans några gånger innan han äntligen somnar, men det är bara för mig att vänja mig, vilket jag också börjar göra. För att göra min fredagskväll lite roligare köpte jag lite snacks som jag äter framför datan. Ska nog sätta på en film och ha det riktigt mysigt när Colby väl somnat! Skön fredag! Förresten gjorde vi världens lägsta tågbana men Colbys träräls idag. Han tyckte det var superkul och jag blir ju alltid glad när det går att underhålla de små liven. Klockan är åtta och jag säger godnatt.

Blue skies

Har så mycket fina bilder från Kenya som jag brukar titta på ibland. Det här är en av favoriterna. Gud vad kul vi hade det Maria och Sanna. Haha, kan inte hjälpa att jag skrattar när jag tänker på våra tuktuk resor hem till hotellet. Och dagens höjdpunkt var ju mangojuicen!

Lunch

Idag är första löningsdagen sedan jag var sexton år som det inte trillar in pengar på mitt svenska konto. Känns lite konstigt måste jag säga! Tur att jag är en arbetande kvinna här i USA i alla fall så jag får in lite stålar varje månad. Snart ska jag möta upp Danielle för en mexikansk lunch. Förvånade? Är riktigt hungrig! Börjar inte jobba förrän 15:30 och ska jobba fram till 23 ikväll, så det är därför jag är ledig just nu, och det känns najs. Hörs senare!

Cravings

Är sjukt sugen på pågenlimpa med hushållsost just nu.. Ni har det allt bra i Sverige ni!

Godnattkramar

Klockan är snart halv åtta på kvällen, och barnen nattas just nu av sina föräldrar. Tania och Jon ska över till en granne strax vilket betyder att jag ska spendera kvällen här hemma. Ska ändå bli skönt, har ju "Svensson Svensson" på youtube att kolla på! Idag kom både Colby och Sierra in och sa godnatt, samt att jag fick en kram från båda. De har gjort så förut också, men man blir alltid lika glad. Sierra bjöd till och med på en puss på kinden, men det brukar i och för sig den söta lilla prinsessan göra när jag lämnar henne i skolan också. Det känns självklart toppen att de vill krama mig trots att päronen är hemma, man blir varm inombords. Speciellt glad blir jag när Colby visar lite kärlek, vilket han har börjat göra mer och mer. Jag gör nog trots allt lite nytta här!
Sierra äter äpple i parken. På onsdagar och torsdagar slutar Colby senare och då har vi lite egentid. Ganska mysigt faktiskt!

Jag har en fin temugg

Här sitter jag och dricker te med honung och skypar med Pierre. Mys! Tvätten är i torktumlaren och om en kvart ska jag åka och hämta Sierra. Livet flyter på, som sagt. Ha en bra dag!

Me llamo Anna

Dagen har rullat på bra och nu sitter jag här i min säng igen, som vanligt vid den här tidpunkten. Idag har jag funderat ganska mycket på det här med pluggandet. Som au pair måste jag läsa minst 60 timmar, och jag vill gärna komma igång så snart som möjligt. Har skjutit upp det dels för att jag inte visste om vi skulle flytta inom en snar framtid (ville inte läsa en kurs här och behöva pendla långt), men dels också för jag inte vet vad jag vill läsa. Eftersom det redan är oktober snart så antar jag att vi kommer stanna i huset i alla fall till efter jul så nu känns det verkligen som om jag måste ta tag i detta! Funderar ganska mycket på att läsa spanska, att utveckla den spanskan jag redan har i skallen någonstans. Med betoning på någonstans. Tänk vad mycket man kan glömma trots att man studerat i 6 år! Men vi får se, ska kolla vidare på lite kurser. Känner mig ändå lite småstressad.. Gah.

Bara för att du är så fin, och för att jag äger dig på minigolf


Foten strejkar

Nu har jag varit på gymmet två dagar i rad så jag skippar faktiskt det idag. Min fot, som har krånglat och varit svullen ända sen jag skadade den våren 2009 (?), behöver vila idag känner jag. Samt mitt knä av någon konstig anledning. Kommer nog behöva amputera foten en vacker dag. Skämt och sido, ska nog i alla fall gå till en doktor när jag kommer hem till Sverige igen. Kan ju vara skönt om jag kan använda den livet ut faktiskt! Idag har jag bara Sierra efter skolan. Colby slutar 15:30 och ska bli hämtad av en annan mamma som sedan kör honom och sin egen son till deras basketträning. När han väl kommer hem igen är mormorn redan här och jag har slutat. Skönt, skönt. Vill även passa på att säga att Mathilda fyller 20 idag och det tycker jag är värt ett litet hurra, så hurra för dig!

Var det någon som sa LA?

Lyckan är total just nu, LA är bokat! Morgonen fredagen den 14 oktober lyfter vi och kommer hem på kvällen söndagen den 16 oktober. Flyg, hotell (hotellfrukost, mums) och bil för inte ens 2000 spänn kallar jag inte bara najs, utan supernajs. Så om tre veckor åker vi, jippi! För att prata om något annat så kan jag ju nämna att min brevkompis, aka mormor, har skickat ett brev till mig som anlände idag. Hon är go hon! Tack mormor, det är alltid kul att få lite riktigt post!

Goda nyheter

Klockan är åtta och det är dags för frulle. Igår fick jag klartecken av min värdmamma och vi kan nu boka LA. Jag, Danielle och Mathilda i Los Angeles 14-16 oktober. Det kan ju bli hur kul som helst!

Känslor från San Francisco

Nu sitter jag här i min säng och tänker. Jag tänker på allt möjligt. För det mesta brukar jag tänka på hur bra mitt liv är och har varit. Jag har världens bästa familj och jag älskar verkligen att vi trivs i varandras sällskap. Jag älskar att vi fortfarande åker på semester allihop, både vinter och sommar, och jag älskar att vi varje söndag tittar på en film tillsammans. Vi står varandra så nära och jag saknar er varje dag. Jag saknar den "tråkiga" vardagen som jag levt i i över 20 år, men samtidigt är jag glad att jag gör något nytt. Mitt liv här i USA går inte ens att jämföra med det jag hade i Sverige, men jag trivs oerhört bra. Familjen jag har hamnat hos är verkligen en bra familj. Föräldrarna vill att jag ska få ut det mesta av min upplevelse och ger mig ständiga tips om både SF och andra delar av landet. Barnen är fina dom med och jag känner att vi börjar komma varandra nära. Kramar och knäsittande är numera inget ovanligt och jag känner mig för det mesta uppskattad. Trots att livet flyter på så bra så skulle jag ljuga om jag sa att jag inte var tacksam över att jag vet att jag alltid kommer ha Sverige att komma tillbaka till. Jag vill uppleva så mycket, och samtidigt som jag vill att det här året (eller tio återstående månader) ska bli något utöver det vanliga, så kan jag knappt bärga mig till att komma hem igen. Jag vet att det måste låta konstigt, men jag har så mycket jag ser fram emot och vill nästan att de här månaderna ska gå på snabbspolning (fast självklart med mycket minnen och bilder i garaget). Sen får jag ju absolut inte glömma att nämna min andra halva, Pierre. Han bor ju i Sverige han med och jag blir så väldans glad när min familj och pojkvän umgås utan mig. Allt verkar ju vara precis som vanligt, förutom att jag befinner mig på andra sidan Atlanten. Men det är som det är. Och det kommer bli ett fantastiskt år och en fantastisk fortsättning när jag väl landar på Arlanda igen och med tårar i ögonen kramar om dom jag älskar mest på hela jorden.



Under my umbrella

Dagen började bra med gym och skype med Matilda. Trots hackigt internet så lyckades vi prata i 25 minuter och det uppskattades! Tänk att allas liv där hemma rullar på som vanligt medans jag är här. Dagen fortsatte helt okej. Kidsen börjar bli sjuka och Sierra var ganska grinig och övertrött. I morgon blir det nog att hon stannar hemma, får se hur det blir med Colby. Annars händer inte så mycket idag. Efter min lyxhelg måste jag hålla i pengarna lite så det blir middag och häng här i huset istället. Förresten så är det sjukt varmt här just nu, säkert 25-28 grader. Detta gillas såklart! Hur är vädret i Sverige? Har höstens färger kommit än?
Paraplyn är ju en kul uppfinning!

Potatisgratäng är gott

Lyckad helg, minst sagt. Maten, sällskapet och allt där i mellan har varit fantastiskt och att se "Lejonkungen" i 3D var verkligen grädden på moset. Middagen i lördags bestod av potatisgratäng, sallad och kött, och till efterrätt brownie med vaniljglass. Supergott! Idag, söndag, skulle vi äta frukost på ett ställe här på Burlingame avenue, men det var sjukt lång kö och vi bestämde oss för att leta vidare. Efter mycket om och men blev det i alla fall frukost som för min del bestod av en bacon/tomat omelett samt amerikanska pannkakor. Mätta och belåtna fördrev vi dagen med att inte göra något särskilt, vi gick mest runt och väntade på filmen som skulle börja vid 18:15. Musiken, minnena och känslorna, "Lejonkungen" har verkligen en speciell plats i mitt hjärta. Nog fällde jag en liten tår när Simba försöker väcka liv i sin pappa. Dock var det lite ovanligt att se den med engelskt tal, men vad tusan! Nu ska jag lägga mig i sängen och kolla på antingen "One tree hill" eller "Svensson Svensson". Sjukt bra helg.

Superhelg

Det blev en burrito igår, och den var väldigt god den! Sällskapet vad inte fy skam det heller. Efter middagen gick vi och tog en kaffe och pratade om allt möjligt. Jag gillar mina två svenska tjejer här! Just nu är det i alla fall lördag och klockan närmar sig halv tolv. Min helg kommer bli så himla superkul och jag är väldigt glad för det. Klockan ett ska jag, Danielle och Mathilda träffas för att prata och förhoppningsvis boka LA. Efter det ska vi hänga lite till och handla mat till ikväll. Tillsammans ska vi laga något väldigt kurinariskt till middag, är ännu inte säker på vad det blir men det har pratats om potatisgratäng. Typiskt svenskt och vi blev sugna på det! Kvällen kommer alltså bli hur trevlig som helst tillsammans med mitt lilla Sverigegäng och i morgon ska vi träffas och äta frukost på ett amerikans frukostställe. Har inte gjort det än och jag har väldigt höga förväntingar! Söndagen kommer avslutas på bio där vi ska se"Lejonkungen", i 3D! Kommer bli awesome! Helgen kommer bli supernajs och nu ska jag hoppa in i duschen! Hoppas ni i Sverige har haft en bra lördag, min kommer i alla fall bli kanon!

Friday night

Gud vad jag skrattar när jag tittar på "Svensson Svensson", det är ju verkligen hur bra som helst! Har precis börjat på säsong två och funderar lite smått på om jag ska sakta ner farten lite. Dra ut på det roliga liksom. Men i alla fall, nu ska jag springa iväg och möta upp Danielle på favoritrestaurangen "Hola!" som självklart serverar mexikansk mat. Jag och Danielle pratade tidigare idag om att det är helt knasigt att vi inte tröttnar på mexikansk mat i den takten vi äter den. Undra om jag ska ta deras burrito eller taco? Tjingeling!

Ett nytt försök

Jaha fredag idag då, och jag ska förmodligen inte jobba ett skvatt. Skönt! Jobbade lite nu på morgonkvisten men under resten av dagen, eller i alla fall efter skolan, ska barnen vara med sin mormor. Mamman sa att jag kanske blir inringd senare i eftermiddag men förmodligen inte. Idag ska jag i alla fall göra ett nytt försök att införskaffa lite träningskläder! Måste verkligen göra det, börjar bli lite smått desperat. Vill också bara säga att jag är lite avundsjuk på min mamma och lillasyster som just nu är på väg till min storasyster i Kalmar. De ska spendera helgen där, spana in hennes nya boende och mysa runt i staden. Så idag önskar jag faktiskt att jag befinner mig i Kalmar och inte Kalifornien.

Inte riktigt som jag tänkt mig

Tji fick jag, hann inte alls åka och handla träningskläder idag. Till att börja med har jag sån jäkla träningsverk i låren att jag inte ens kan gå normalt. Kände helt enkelt inte för att åka iväg och gå i ett shoppingcenter, tänkte att jag kunde göra det lite senare när benen kommit igång. Jag skulle sluta vid 16:45 tiden när jag lämnat barnen på ett kalas som föräldrarna skulle kommit till samma tid, men såklart var de försenade. Det var inte så mycket annat för mig att göra än att spruta lite torrschampoo i mitt fettiga hår, byta topp, skriva på kortet och frakta mig ungarna och presenten till barnkalaset. Som tur var var det bara trevliga människor där, och föräldrarna till födelsedagsbarnet har jag träffat förut och mamman där är supergullig! Mexikansk buffe, tårta, cupcakes och (såklart) en hoppborg fick min kväll istället innehålla. Maten var verkligen kanon så jag klagade inte! Åkte därifrån strax innan 19:00, mina värdföräldrarna kom dit vid 18:15, så jag lämnade barnen i trygga händer. Nu sitter jag i min säng och tittar på "Svensson, Svensson" på youtube. Alla avsnitt finns och jag älskar det! Gustav Svensson är rolig han.

Träningskläder

Igår var Sierra påväg att få lite feber tror jag, hon klagade hela tiden på att hon frös fast hon hade mycket kläder på sig. Men idag verkar det bättre enligt föräldrarna och båda barnen ska till skolan. Får se hur hon mår i eftermiddag. Det passar mig bra för under mina lediga timmar idag ska jag nog åka iväg och försöka hitta lite mer träningskläder. Har bara ett set, och jag tror att folk börjar känns igen "den där svettiga tjejen i ett rosa linne", haha. Annars kommer väl dagen rulla på som vanligt, och imorgon är det fredag igen. Gött!

Kalifornien är najs

Just nu skypar jag med Pierre. Har varit på gymmet idag också, jag är duktigt jag! Idag går Colby i skolan längre än Sierra så tösen och jag ska åka och handla lite mat till hushållet. Efter hon fått i sig lite lunch förstås. Ikväll ska jag och mina svenskor träffas och försöka få ihop en LA resa i oktober, hoppas verkligen det blir av. Dessutom ska vi äta mexikanskt, mums! Mexikansk mat har verkligen blivit en favorit här, det är väldigt populärt Kalifornien så det är kanske därför. Även min familj äter mycket mexikanskt och barnen älskar quesidilla, vilket går på två sekunder att göra (tortilla bröd med smält ost), så det är najs. Nu ska jag fortsätta skypa med min man innan jag måste åka om en halvtimme för att hämta Sierra.

Sierra hade sin första dansklass idag


Jag älskar att ha min data här

Sierra somnade 18:30, helt slut. Och hon gjorde det utan några klagomål, superskönt. Vid 19 kom föräldrarna hem och Colby hade inte somnat ännu. Han är mån om att träffa sina päron både på kvällen och morgonen och det är därför han sover så oroligt och vaknar tidigt (måste hinna träffa dem innan de går till jobbet). Själv är jag trött och ska bara hänga här på mitt rum. Har börjat kolla på serien "Sjukhuset" på tv3 play och älskar att det finns 5 säsonger. Det är en svensk reality serie om akademiska sjukhuset i Uppsala, och eftersom min kära mor alltid gillat sånna program har detta självklart influerat hennes dotter. Tack mamsen! Kommer så tydligt ihåg när jag var mindre och vi aldrig missade ett enda program av "Djursjukhuset" eller "Cityakuten". Te och rån med smör på var en standard till detta. Och självklart en storasyster i soffan också. Jag saknar den tiden.

Trötta ögon

Nyss hemkommen från gymmet, nyduschad och med en smoothie i handen sitter jag här på mitt rum. Ska snart hämta kidsen och då är det slut på friden. Barnen vaknade inatt klockan 4 och gick in till sina föräldrar. När föräldrarna sedan skulle lägga dem i sina egna sängar vid 04:45 vaknade såklart jag av allt liv. Barnen somnade inte om och jag tror inte jag heller riktigt gjorde det. Gaah.. Det är svårt att sova rummet intill en femåring som sitter och leker med en bilbana, tro det eller ej. Är lite trött nu men antar att barnen också är det så det kommer bli en lugn eftermiddag! Håller tummarna för att minstingen inte är övertrött bara. Hoppas ni i Sverige har haft en bra tisdag!

Brevet kom fram

Jobbdagen avslutad och jag ligger nu i min säng med min data. Colby blev glad för min present, en "Toy story" bok som innehåller alla tre filmerna, plus en cd-skiva som låter en liten truddelutt när man ska vända blad. Awesome! Vet för tillfället inte vad jag ska göra nu på kvällskvisten men jag och Danielle ska nog ses. Idag hade förresten mitt brev till mormor kommit fram, gissa om hon blev glad? Mamma sa att hon i morgon skulle åka raka vägen till coop för att köpa brevpapper och skriva tillbaka till mig. Söta mormor. Så nu väntar jag med spänning på mitt första brev från min nya och enda brevkompis!

Happy birthday

Gårdagens kalas var i mina ögon helt crazy. Hur mycket folk och mat som helst och alla ungar sprang omkring och skrek, i alla fall när de inte befann sig i hoppborgen. Partyt gick i rymdtema så både hoppborgen, tårtan och dekorationerna hade med rymden att göra. Lite kul tyckte jag. Colby fick dessutom en astronautdräkt som han blev störtförälskad i. Tänk vad livet var lätt när man fyllde fem. Kalaset var hektiskt men mycket lyckat skulle jag vilja säga. Förutom att det var morotskaka som tårta så alla barn åt bara glasyren. Min familj är väldigt hälsosam av sig men är det barnkalas så kanske det passar bättre med en vanlig tårta, en liten tanke bara. Kvällen avslutades med massa andra au pairer, men jag hängde med mina vänner (som vanligt). Det bara blir så och det är ju inte fy skam det vill jag säga! Idag är jag ledig fram till 11:45 och ska fram tills dess bland annat gå till banken. Superskönt att vara helt ledig en förmiddag såhär!

Barnkalas och kaffedrickande

Idag är det söndag och söndagar är oftast lika med skype dag. Både mamma, pappa, Jenny och Pierre står på tur och det ska bli skönt att få prata med dem. Skype kan ju vara årtiondets bästa uppfinning! Annars idag står ju som sagt barnkalas på schemat och senare ikväll ska jag på en au pair träff som AuPair Care ordnar. Jag åker nog dit tillsammans med Danielle och Lenka skulle jag tro. Vill bara avsluta med att säga att jag kan inte fatta att det har gått tio år. Tio hela år sedan den 11 september attacken. Det är sjukt.
Mitt Sverige gäng

Half Moon Bay

Idag var vi på (i?) ett ställe som heter Half Moon Bay och det var mycket mysigt. Vi hade en lite mini picnick på stranden där och njöt av varandras sällskap. Så himla skönt att äntligen komma iväg och göra något annorlunda! I morgon blir det födelsedagskalas här i huset eftersom en viss herre fyller fem på måndag. 50 personer, varmkorv och hoppborg (ja ni läste rätt, hoppborg). Barnkalas i detta land verkar vara en väldigt stor grej, nästan heligt (haha), och clown, sockervadd, hoppborg och annat dylikt är inte ovanligheter på dessa tillställningar. Jag vet, stort fråge- samt utropstecken för oss svenskar när vi hör detta. Men det kan ju bli skoj! Nu blir det snart pizza med Mathilda. Hoppas eran dag var lika bra som min.

En röd bro

Idag har varit en riktigt bra dag. Det började med att jag lämnade Colby och Sierra i skolan vid nio. Sedan blev det en tripp till gymmet. Vid halv tolv åkte jag och mamman (som jobbade hemifrån) mot skolan för att hämta upp barnen och sedan bege oss mot Marin för att kolla på två hus. Marin ligger på andra sidan Golden Gate bron så jag åkte för första gången över den idag, men tyvärr (som nästan alltid) var det väldigt dimmigt och jag såg inte så mycket av den. Men i alla fall! Två hus och en snabb lunch senare befann sig mamman på ett möte och jag och barnen lekte i en närliggande park. I nästan två timmar roade vi oss med massa grejor och som vanligt var Colby väldigt intresserad av min kamera. Han skrattade så han kisnade när han tog bilder på dig själv, så söt. Hemma var vi igen vid kvart i sju tiden och en halvtimme senare mötte jag upp två fina damer från Svedala. Middag och prat kändes som en perfekt avslutning på en fin dag som denna. I morgon ska vi på en dagsutflykt, matsäck och volvo följer också med. Känns väldigt svenskt det där med matsäck faktiskt. En miniroadtripp med två nyfunna vänner kan ju inte bli annat än kanon!

Saga och läggdags

Klockan är kvart i åtta och jag har precis nattat barnen. Sierra var supertrött och har nog redan somat. Colby ropar lite då och då på mig men han somnar nog snar också tror jag. Mamman och Pappan kommer hem sent ikväll, och idag var faktiskt första gången jag själv skulle lägga barnen. Var lite nervös över Sierra, hon kan börja gråta hejdlöst efter sin mamma, men hon bara la sig ner efter sagan och nöjde sig med svaret att hon skulle se sina föräldrar i morgon. Pju! Just nu dricker jag en kopp te framför datan här i köket. I morgon är det fredag, igen. Sa jag att veckorna springer iväg här eller?

Torsdag

Nyss hemkommen från gymmet, och mina ben är mycket möra. Körde mycket styrka! Dricker just nu en smoothie och tar det lite lugnt. Klockan tolv ska jag hämta Sierra (om 40 min) och då ska vi käka lunch och sedan får jag väl lov att aktivera henne på något vis. På onsdagar och torsdagar går Colby i skolan till 3:30, så då är Sierra och jag ensamma. Ganska skönt att bara ha en unge några timmar faktiskt! Träffade även Danielle på gymmet och vi bestämde oss för att middag ute imorgon kväll lät bra. Trevligt!

Filmmys

Slutade ganska nyss, runt 19:15 tiden, och nu sitter jag i min säng och tar det lugnt. Ska bara vara hemma (inte hemma HEMMA men jag får väl lov att kalla det här hemma nu när jag är här) och kolla på film på mitt rum. Måste ju som sagt spara på lite pengar så en kaffe kostar ju trots allt 3-4 dollar. Känns ändå helt okej att stanna inne. Är ganska trött trots min sovmorgon! I morgon ska jag nog skjutsa barnen till skolan och efter det gymmet, igen. Hurtigt tänker ni, nödvändigt säger jag.

Thank god for skype

Mitt schema dagen till ära har varit väldigt oklart och ändrat sig under timmarnas gång. Mamman jobbar hemifrån idag så jag har haft det ganska lugnt. Hon körde dem till skolan så jag hade sovmorgon. Klockan 09:45 hämtade Danielle mig och vi drog en sväng till gymmet. 20 minuter på löpbandet, 5 minuter i trappmaskinen och 20 minuter bland maskinerna. Känner mig väldigt nöjd med min prestation och vill att det ska hålla i sig! Ska försöka gå minst varannan dag, om inte varje, och hålla mig någorlunda snygg. Haha. Plus, minus, noll är väl min egentliga metod, men just nu ligger jag mer på pluset så jag måste göra något åt saken. Efter gymmet gjorde jag en smoothie och åt lite nötter, samt att jag skypade med min pojkvän i en timme. Det var en fin och välbehövlig timme det! Tänk att Miami närmar sig, mindre än två månader nu. Längtar! I eftermiddag/kväll kommer jag jobba men vet inte riktigt när jag slutar. Nu blir det en kopp te medans mamman förhoppningsvis får Sierra att sova lite.

Mamma och jag

Idag skrev min mamma till mig på facebook, som vi alltid brukar göra. Men idag avslutade hon med att säga att hon skulle åka och storhandla och att det var mycket roligare när jag var med. Och tänka sig, jag saknar att handla mat med min mamma! Det var liksom vår grej, vår stund tillsammans i veckan bara hon och jag. Jag gillade alltid våra handlingsdagar och kunde till och med se fram emot att åka, även om jag haft en lång jobbdag på Ica jag själv. Jag saknar min fina mamma helt enkelt.

Spara pengar?

Måste bara flika in med att vi pratar om att åka till LA en weekend i mitten av oktober. Jag hoppas verkligen att det blir av för det skulle vara otroligt kul! Under mitt år här vill jag göra så mycket som möjligt faktiskt, och se allt det fina som USA har att bjuda på. Högst upp på min "to do list" ligger nog LA, Miami, San Diego, Las Vegas, Gran Canyon, New York och Lake Tahoe. Sen finns det ju tusen andra platser att besöka här, framför allt i Kalifornien. Sacramento, Santa Barbara och Santa Cruz är bara några av dem. Dessutom skulle det kännas skönt att vara ganska uppbokad under året och alltid ha något att se fram emot. Då slipper jag längta hem lika mycket och tiden kommer springa förbi. Jag får bara inte glömma att njuta av att faktiskt bo i självaste Kalifornien!

Vardag

Grattis till mig som idag tog kaliforniskt körkort! Känns skönt att ha gjort det och inom några veckor har jag själva körkortet i mina händer. Idag hämtade jag kidsen från skolan vid 12-tiden och efter det åkte vi hem åt tortellini, byggde ett fort (eller "magic tree house that can fly", som Colby kallade det). Efter en stunds lekande, ganska länge faktiskt, så gick vi till lekparken och mötte upp några andra barn och deras au pair för en playdate. När vi kom tillbaka vad mormodern här och hon hade tagit med sig lasange. Och gud så gott det var! Nu ska jag möta upp Mathilda och Danielle för en kaffe. Som vanligt alltså..

Brevvän

Lenka mådde tyvärr inge bra idag så jag och Mathilda ska istället bege oss till ett shopping mall. Jag ska köpa brevpapper eftersom jag ska börja skicka brev till min kära mormor som inte har en data. Känns ju faktiskt lite knäppt att hon inte kan följa mitt liv nu när jag bor så långt borta. Hon kommer bli superduper glad när det första brevet dimper ner i hennes brevlåda!

Röda muggar

Dålig uppdatering, jag vet! Har haft lite mycket för mig så det är därför. I lördags tillbringade jag, Mathilda och Lenka dagen tillsammans och sedan spenderade vi kvällen med massa andra au pairer och hade det allmänt trevligt. Vi sov även över hos tjejen vi var hos så idag, söndag, kom vi hem vid 17-tiden. Känns kul att faktiskt göra saker på sina lediga stunder! I morgon är det röd dag här i USA, Labor day, så min familj är ledig. Ska enbart jobba på morgonen mellan 8-12 när päronen ska ut på en cykeltur. Vet i nuläget inte vad jag ska göra resten av dagen men Lenka är också ledig så vi två ska nog kunna klura ut något tillsammans. På tisdag börjar kidsen skolan och "höstrutinerna" tar sin början, äntligen!
Mathilda och Lenka igår

Thank god it´s Friday

Fredagens jobb är avklarat! I kväll ska jag träffa Lenka och Mathilda och vi ska äta på en italiensk restaurang som jag och Lenka har spanat in. Det blir nog trevligt! Jag gillar verkligen att äta ute, synd bara att om det smakar så kostar det. Men i morgon bitti ska jag i alla jobba några timmar, 7-10:30 och sen är jag ledig resten av helgen. Jag och Lenka ska till en tjej vi träffade i New Jersey och äta middag tillsammans med några personer. Vi ska även sova där så vem vet, kanske blir en drink eller två! Haha. Skämt och sido, men det känns faktiskt lite knasigt att man inte får dricka för ens man är 21. Man får ju liksom köra bil när man är 16 år, sjukt. Nu ska jag hoppa in i duschen, föna håret , sminka mig och spruta på lite parfym. Puss på er!

Det man inte har vill man alltid ha, eller?


Just nu är mitt hår varken kort eller långt. Det är ingenting med andra ord. Jag kan inte ens ha det utsläppt eftersom det ser helt galet ut. Ibland är jag jättesugen på att spara tillbaka mitt långa hårsvall, men å andra sidan trivs jag i det korta jag klippte i början av sommaren. Måste i alla fall gå till en frisör snart och få en frisyr, inte bara ett burr som varken är eller inte är.

P.s ursäkta bilden med studentmössan, hade ingen annan på mig själv med långt hår!

Japansk trädgård

Idag tog jag barnen till en park som jag aldrig varit i nämligen Central Park, inte den riktiga i NY dock, men i "grannkommunen" San Mateo. Det var faktiskt den bästa park jag varit i här! Stor, mycket grönska, välskött, gigantiska gräsmattor, promenadgångar, lekplats samt en japansk trädgård. Den japanska trädgården var fantastisk och både jag och barnen blev väldigt fascinerade av de gigantiska fiskarna de hade i dammen. Det ser man ju inte varje dag liksom. Efter drygt en timmes lek i lekparken satte vi oss på en filt och åt mellanmål och jag läste lite böcker jag hade tagit med. Riktigt mysig stund faktiskt! Efter vår dag i parken blev en snabb playdate i en lekpark nära vårt hus och sedan middag. Äppelkycklingkorv med spaghetti och broccoli. Låter invecklat men det är som vanlig denniskorv, smakar lite annorlunda bara! Colby och Sierra blev nöjda och belåtna och precis efter maten steg pappan in genom dörren och jag kunde sluta jobba. I kväll ska jag nog bara ligga i min säng och ta det lugn. Vill inte tänka att jag ska spara pengar, men det försvinner mycket genom att göra många småsaker. Som att äta ute eller ta en kaffe varje dag!

God morgon världen

Torsdag morgon, veckorna går som sagt väldigt fort här! Idag tänkte jag egentligen gå till gymmet innan jag började jobba, men det blev ändrat i tidsschemat så jag kände att jag hellre sov lite extra än att befinna mig på gymmet vid sju. Hann i alla fall skypa med min underbara pojkvän och det gjorde mig glad. Blir alltid glad av att höra hans röst och med skype får jag ju även se honom! Skype är nog det bästa som finns när man åker iväg såhär, och tänka sig att det är svenskt! Halleluja!

Kaffedax

Dagarna rullar på här och idag hade jag barnen hela dagen, slutade precis och klockan är kvart i åtta. Vi handlade mat och gick sedan till Washington park (i stora drag, vi gjorde massa annat som fick timmarna att gå också) där vi hade det kul. Colby cyklade dit och Sierra åkte på sin scooter (sparkcykel). Snart ska jag befinna mig på Starbucks där några andra au pairer också kommer vara, men fram för allt ska jag möta Danielle där. En god kaffe på en lång arbetsdag kommer sitta fint!

RSS 2.0