Återförenade

Är nyss hemkommen från en utekväll med tjejerna. Favoritrestaurangen Hola och kaffe på Starbucks bjöd denna kväll på, som så många andra kvällar också har gjort. Konstigt nog tröttnar vi inte på detta, och jag vet att många kvällar framöver kommer tillbringas på samma sätt. Trevligt! I morgon börjar jag inte förrän 11:45 vilket känns najs. Innan dess ska jag väl antingen till gymmet eller Crystal springs. Jag ska även hinna skypa med min man, han måste ha lite packhjälp. På tisdag kväll åker jag mot Miami och på onsdag morgon kommer jag få återse min finaste pojkvän. Jag kan knappt fatta att det är så snart, och jag kan inte beskriva hur underbart det ska bli! I morgon ska även jag packa ihop min väska inför resan, har nog inte tid med det på tisdag. Jag är verkligen so excited! Nu blir det sängen och "Så mycket bättre" på datan. Det är ju min stora favorit Tomas Ledin som är första man ut. Ska bli riktigt kul att se! Innan jag kom till USA har jag alltid gillat Tomas Ledins musik, men det var egentligen inget speciellt. Här är hans samlingsalbum det enda jag lyssnar på. Tomas när jag går, Tomas när jag joggar, Tomas på gymmet, Tomas när jag ska sova, Tomas när jag viker tvätt och Tomas när jag diskar. Jag tror det har något att göra med att han sjunger på svenska. Det känns hemma. Han ligger mig väldigt varmt om hjärtat nuförtiden och de två bästa låtarna är "En del av mitt hjärta" samt "En dag på stranden".

Okej, här är sanningen

När jag och Jenny var riktigt små var vi bästa vänner. Jag var fem år när hon föddes och jag älskade att ha en lillasyster att leka med och jag kände mig så stor när jag fick hjälpa till att ta hand om henne. Tiden gick och Jenny blev mer ett irritationsmoment i min vardag. Vi bråkade konstant och vi kunde inte alls sitta bredvid varandra i bilen om vi skulle åka en längre sträcka. Jag skulle vilja påstå att mellan att vi var 10 respektive 15 tills i princip nu har vi inte alls dragit jämt mesta delen av tiden. Visst har vi alltid haft våra speciella stunder, och visst har jag tyckt det var skönt att kunna plocka fram min barnsliga sida och ha någon att leka med. Jag fick med Jenny på det mesta. Vi har skrattat och vi har kramats och vissa stunder har vi varit oskiljaktiga, men tyvärr också bråkat en del. Ett tag var det något varje dag och mamma höll på att bli galen. Idag fyller Jenny 15 år och jag kan inte fatta att hon har blivit så stor. Nu när jag sitter här så långt bort i från henne känner jag verkligen att jag saknar henne. Vår relation har blivit något finare och jag längtar tills hon blir ännu äldre. Det är först nu jag inser hur bra hon faktiskt kan vara och hur mycket jag uppskattade vår sista tid tillsammans innan jag åkte. Grattis på födelsedagen älskade lillasyster, hoppas din dag har varit bra även om båda dina storasystrar befinner sig på andra platser än just hemma hos dig.

Stickade koftor

Jag hade inga som helst planer för dagen, men den blev riktigt bra i alla fall. Jag och Danielle gjorde ett nytt försök (och lyckades) att besöka det nya H&Met. Jag hade höga förväntningar och jag måste säga att jag hittade mycket fina saker. De kaliforniska människorna verkar gilla det stickade höstmodet, inte för att jag förstår varför, det är ju alldeles för varmt större delen av tiden! Men det passade mig bra eftersom jag var på jakt efter en ny kofta. Har bara med mig tre från Sverige och alla som känner mig vet att jag är en riktigt koftmänniska. Min garderob hemma i Vallentuna fullkomligt svämmar över av koftor och varje gång jag köper en ny frågar mamma om jag inte redan har tillräckligt. Men här känner jag mig alldeles naken, tre ynka koftor. Men nu har de blivit fyra! De fanns många riktigt fina koftor, men det blev bara en idag. Kände inte för att spendera en mindre förmögenhet. Det blev också en blommig tunika som kommer passa perfekt i Miami. Jag köpte även ett rosa nagellack från O.P.I som jag är mycket nöjd med. Om de inte var så jäkla dyra hemma så skulle min nagellackssamling enbart bestå av detta märke. Sitter som bärget! I Sverige kostar dessa nagellack 150 kronor, men här betalade jag 8,50 dollar (55kr). En tredjedel av priset med andra ord, helt galet! Efter det blev det såklart en mexikansk lunch och nu är jag så mätt att jag knappt kan röra mig. Ikväll börjar jag jobba runt 18:30, så det blir till att kolla på någon film när kidsen har somnat. Skönt!
Nya koftan och tunikan
Rosa nagellack pryder nu både mina tår och händer

Rådjursögon och glass

Gårdagen flöt på bra och precis som jag sa gav jag mig ut på en joggingtur vid femtiden. Brukar springa 2,5 km och sedan vända. Vid 2,45 km tittade jag ner på min klocka och så tänkte jag "yes, inte långt kvar nu", när jag sedan tittade upp stod det två rådjur och tittade på mig. De skyggade tillbaka lite för jag kom ju springande och flåsande som en jäkla gris, och jisses vad rädd jag blev! Bestämde mig på noll komma tre sekunder att jag vände där. Vad gör 50 meter till liksom? Pjuu.. I alla fall så hade jag inte alls lust att springa men jag gjorde det mest för att kunna åka och köpa kinamat och Ben&Jerry´s efteråt, haha. Igår kunde nämligen ingen av alla mina tre vänner ses, så det blev egentid på rummet tillsammans med Grey´s Anatomy. Testade en ny Ben&Jerry´s smak, oatmeal cookie chunk, och den var riktigt god. Kanelglass med havregrynsdegbitar i. Lite annorlunda, men mums! Ganska soft att ha en myskväll på rummet med massa godsaker faktiskt. Det tråkiga är att jag jobbar ikväll men och kommer alltså inte få lite socialt umgänge förrän imorgon. Men men. Igår skypade jag även med mamma, pappa och Jenny. Fick vara med på middagen som vanligt, och jag älskar det! Att skypa med er värmer verkligen mitt hjärta. Det blir även skype imorgon då Jenny fyller femton år. Då kommer även mormor och Pierre infinna sig i mitt älskade röda hus.

Äpple och kanel

Just nu sitter jag här och äter äppelbitar med kanel på. Riktigt gott faktiskt. Tänkte gå ut och springa i morse men jag frös som ett as och kände inte alls för det. Slutar vid fem idag så jag ska förmodligen ta en tur lite senare! Nu är det verkligen höst i Kalifornien. På morgonen är det jättekallt, typ 5 grader, och sedan på dagen samt eftermiddagen så är det typ 18 grader. Ganska svårt att klä sig! Hur konstigt är inte det? Jag är verkligen inte van vid detta väder, jag menar jämfört med Sverige som mest är kallt alla dygnets timmar under höst och vinter. Jag tycker i alla fall det är lite krångligt. Man får ha boots och halsduk när man kör barnen till skolan på morgonen, och sedan uppvikta jeans och tygskor på dagen. "Sitt inte där och klaga" tänker säkert ni alla nu, och jag ska absolut inte klaga, det är bara ett av mina problem just nu. Men lets face it, jag kunde ju ha haft det värre! Snart blir det skypa med mamma och pappa. Helt klart dagens höjdpunkt.

Typiskt

Självklart öppnade inte H&M förrän klockan 12, vilket är samma tid som jag måste befinna mig i skolan för att hämta upp barnen, så vi var tvungna att skippa det. Kanske lika bra med tanke på att kön utanför började bli ganska lång. Lite trist ändå, hade sett fram emot det, men vi ska definitivt dit i helgen. I morgon är det fredag igen, känns som det alltid är fredag, haha. Då ska jag i alla fall skypa med kära familjen i Vallentuna. Saknar dem! Får se om jag går till gymmet eller tar en promenix eller nått innan. Har börjat få ont i axeln/nacken. Inte bra. Har haft problem med den förut men nu är det värre än vanligt. Usch.

Favoritbutik

Har precis kommit hem efter att ha lämnat barnen i skolan. Idag blir det ingen träning, har ju faktiskt tränat tre dagar i rad nu! Istället ska jag och Danielle åka till ett shoppingmall som öppnar ett nytt H&M idag. Som vi har längtat! Haha. Det ska bli kanonkul. Direkt när man går in på H&M här känns det som hemma. Det ser precis likadant ut och känslan är densamma. Får se om jag får med mig något skoj hem!

Känn lugnet

Sierra sover och Colby är fortfarande i skolan. Detta betyder att jag sitter framför datan och tar det lugnt. Ganska skönt att få lite ensamtid mitt på dagen såhär. Vid halv fyra ska vi hämta upp Colby och vid 16:10 har han basket. Onsdagar är hans "busy day". Jag har sagt det förut men jag säger det igen, jag gillar onsdagar. Inte för att jag inte får se Colby så mycket, utan för att jag bara har ett barn att aktivera. Jag gillar absolut att ta hand om båda kidsen, men som ni kanske förstår kan det vara ganska skönt att bara ha ett ibland. Onsdagar för mig är lite lugnare dagar och det är fint att en lugn dag mitt i veckan.

26/4-06

Fem och ett halvt år tillsammans med dig. Alltid hand i hand.

Då var tisdagen över

Pastan slank ner med hjälp av lite tomat- och basilikasås. Picknicken blev med andra ord ganska lyckad! Måste tyvärr tvätta min nyinköpta 3 dollars Ikea-filt eftersom Sierra hade svårt att hålla sina såsiga fingrar i styr. Men men. Ikväll träffade jag Lenka en snabbis för lite catch up. Är ju så himla upptagen med mina svennar att jag och Lenka inte ses lika ofta längre. Trevligt var det i alla fall och vaniljlatten var god. Tummen upp! Just nu äter jag lite äppelbitar med kanel på, riktigt gott måste jag säga, och snart ska jag bädda ner mig i sängen tillsammans med min data och ett "Grey´s Anatomy" avsnitt. I morgon blir det nog crystal springs efter jag lämnat barnen och sedan skype med min fina vän Jessica. Måste bara avsluta med att berätta att när jag kom in på gymmet i morse spelade de Erik Saade och "Popular". Hur sjukt är inte det? Haha. Förvånad blev jag i alla fall!

Tre månader

Idag är det tre månader sedan jag lämnade Sverige. Tre månader är liksom en fjärdedel av hela året! Tiden har gått fort må jag säga. Idag är det även en vecka kvar tills jag flyger till Miami. Det ska bli så kul! Saknar Pierre varje dag och jag kan knappt fatta att jag ska få krama honom varje dag i två veckor! För att prata om något annat så var jag även på gymmer och körde crosstrainer i en halvtimme. Inte jättekul, men vad gör man inte? I morse bestämde jag och barnen att jag skulle ta med lunch så vi kan ha picknick i en park/lekpark nära skolan. Vad jag inte insåg var att vi inte hade så mycket bra picknick mat hemma så det får bli pasta, lite bröd och frukt. Haha.

Promenera mera

Idag hade jag planerat att gå till gymmet efter jag lämnat barnen i skolan, men bestämde mig istället för att ta hand om allt tvätt. Tvätta, torka, vika och lägga in i garderoberna. Allt tar sin lilla tid. Tvättade även mina lakan idag, skönt! Så istället för gymmet så åkte jag till Crystal springs när mormorn kom vid 17-tiden och så gick jag en timme. Jag gick 6,5 km enligt min Nike+ klocka. Jag älskar verkligen den! Så himla kul att man kan se hur långt man går, hur mycket man förbränner, vilket km tempo man håller och sedan ladda upp allt på datan för att kunna se en kurva. Om man blir bättre eller sämre liksom, eller bara hur mycket man rör på sig under en vecka. Sedan så kan man ställa in mål, som t.ex. "jag vill förbränna 3000 kalorier på si och så många dagar/veckor" och varje gång man kopplar in sin Nike+ i datan kommer det upp som en rektangel som då innehåller, i det här fallet, 3000 kalorier där de förbrända kalorierna jobbar sig framåt i en annan färg. När hela rektangeln är fylld, har man uppnått sitt mål. Men jag har framför allt min Nike+ klocka på mig för att kunna se hur långt jag springer eller går. Det känns liksom mycket roligare att röra på sig när man vet hur långt det är!
En gammal bild på min Nike+. Skorna är inte lika vita och fina längre..

Tänk att Ikea är svenskt

Söndagen var en mycket bra dag. Bowling och Ikea stod på schemat och jag måste säga att båda var riktigt uppskattade. När man gick igenom Ikea kändes det precis som Ikea hemma, alla grejor hette sina svenska namn och allt luktade precis som det brukar. Saknade min mamma när jag gick där, det är oftast henne jag åker med. Men jag var ju med två andra fina svenska tjejer. Självklart åt vi köttbullar med mos samt gräddsås och lingonsylt. Till detta drack jag lingondryck, som jag alltid gör på Ikea, och gud så gott det var! Vi måste åka dit igen bara för att äta alltså, Mums! Vid slutet fanns det en "Swedish food market" och där sålde de massvis med svensk mat. Sill, löjrom, lax, knäckebröd, pannkakor, sylt, skorpor, choklad, Annas pepparkakor, glögg, russin och mandelblandning, samt andra svenska saker. Det var riktigt kul att gå där bland allt svenskt! Etiketterna var till och med på svenska. När vi sedan kom till kassan var kassörskan också svensk! Haha, när vi kände att det var nog med Sverige drog vi vidare och bowlade. Killen i kassan tyckte vi var så söta så vi behövde inte betala för skorna, mycket snällt av honom. Vi spelade en timme och alla vann en serie var. Här verkar de inte räkna totalen så vi såg det som en oavgjord match. Vi får väl ta revansch en annan dag.

Jag gillar att spendera pengar

Lunchen idag var väldigt trevlig, och vi testade ett nytt ställa vi alla tre gillade. Urban Bistro. Resten av dagen flöt på ganska segt även om sällskapet var bra. Att sitta av tiden någonstans för att inte slösa pengar är faktiskt inte min favoritsysselsättning. Jag tackar youtube för att de finns en dag som denna och vi alla tre fick skratta av oss lite. Just nu sitter jag här i huset och väntar på att barnen ska somna. Föräldrarna är ute och jag är ensam med de små liven. I morgon bitti ska jag jobba mellan 8-10:30 och efter det ska jag skypa med Pierre. Efter det ska jag och mina ladies bowla och åka en sväng förbi Ikea. Hoppas innerligt på att de har köttbullar samt Marabou! Jag kan ju inte låta bli att leva lite fast jag sparar pengar till Miami.

Blondie

Nu snart ska jag möta tjejerna för lite lunch. Ville bara slänga in en bild på mitt hår. Måste säga att jag gillart!

Söndag klockan 10:15

Igår kväll avnjöts en mycket god pizza tillsammans med Mathilda (Danielle jobbade), och vi hade det mycket trevligt må jag säga! Vi var på ett ställe vi aldrig varit på förut och maten smakade kanon! Vi håller på att arbeta oss igenom Burlingame Avenues alla restauranger och vi är på god väg. Ikväll ska jag jobba några timmar, blir egentligen lite för många timmar den här veckan men snart åker jag ju till Miami och är ledig några dagar så det är bara att bita i. Men det är som min syster Maria frågade "Känns det verkligen som om du jobbar när du är med barnen?" , och jag måste erkänna att för det mesta känns det inte som ett riktigt jobb. Visst är det slitsamt i bland, visst kan det vara långtråkigt och visst kan jag bubbla över inombords, men samtidigt får man så himla mycket tillbaka. Det känns inte som ett riktigt jobb, utan mer som att jag hänger med två roliga kids.

Födelsedagsmiddag

Åh vad fint det var att få prata med familjen min! Älskar verkligen att skypa mer er, i och för sig älskar jag att prata med er i verkliga livet mer men vi får ju göra det bästa av situationen. Maria fyllde år för några dagar sedan men eftersom hon bor i Kalmar så hade de födelsedagsmiddag idag (hon är hemma över helgen). Jag fick sitta med vid middagsbordet och pappa serverade oxfilé, ris, kantarellsås och sallad. Inte helt fel det! Jag kunde riktigt känna lukten, smaken och det trevliga sällskapet. Samtalet flöt på och jag kom in på det här med att vara utan min familj under jul. Usch, fy och blä förklarade jag, men då knäckte Maria den briljanta kommentaren "det är ju i alla fall roligare att fira jul i USA än i Finland". Tack Majsan, du lyckas alltid få mig att skratta! Ska ha med mig detta tips hela advent och sedan under jul och nyår. Haha. Sa jag att jag älskar min familj? Och förresten så fick jag veta en mycket rolig sak idag. Mamma, pappa, Maria och Jenny kommer till San Francisco den 5-15 april! Ren och skär glädje!

Lidmans-skypning

Ska skypa med hela min familj idag! Och då menar jag alla Lidmans, mamma, pappa, Maria och Jenny. Till och med mormor tror jag. Det ska bli himla fint att se allas ansikten på en och samma gång. Men först ska jag skjutsa barnen till skolan och ge mig ut på en joggingtur. Hörs sen!

Fullt upp hela dagen

Idag var barnen lediga, igen. De går i en judisk skola och judendomen verkar ha en ganska busy oktober! Jag ville egentligen bara hänga här i området, men barnen insisterade på att åka till ett ställe som heter Coyote Point. Och vem var jag att säga nej? Det tog bara en kvart med bilen och det var inte alls svårt att hitta dit, som tur var. Stället var en blandning av en liten djurpark samt ett lekrum med olika experiment. Konstig blandning kanske, men kidsen gillade det! När vi var klara åt vi matssäck, mackor, som vi hade köpt och "matplatsen" låg nästan precis vid en hamn så det var inte fy skam att sitta där och titta på alla segelbåtar. Efter lite lek i en stor lekpark med världens längsta tunnelrutchkana åkte vi och storhandlade. Jag och Sierra gjorde aldrig det igår och det blev mycket mat i alla tygkassorna må jag säga! Till mellanmål gjorde jag och Colby fruktsallad (han gillar att hjälpa till) och till middag blev det hemmagjort chicken burrito. Både jag och barnen gillade resultatet så nu sitter jag här mätt och belåten. Trots att dagen var lång har den varit alldeles smärtfri. Tack för det. Jag måste säga att jag gillar att hänga med Colby och Sierra, de små liven gör dagen mycket roligare liksom. För det mesta..

Värdefulla minnen

Jag sitter här och tänkte lite på mitt liv. Det har en tendens att bli så när allt och alla är så långt borta från mig nu när jag bor i Kalifornien. Idag tänker jag på massa olika minnen jag har tillsammans med min familj. Jag blir alldeles varm och glad när jag tänker på dem. Som när Jenny inte ville dela med sig av sina klubbor för hon "bara" hade tretton kvar, eller som när vi åt skitstark tacos i Italien, eller som när mamma ska köpa en plastduk i Spanien och använde det svenska ordet "tyg", eller som när pappa börjar larva sig och dansa omkring så att mamma nästan kissar på sig av skratt, att bara sitta och titta på gamla inspelningar får en att skratta så fort Maria öppnar munnen (sjukaste rösten ever). Och hur många roliga citat finns det inte bland alla de där videorna? De bästa minnena och det jag saknar mest är våra middagar tillsammans. När alla fem är med är det något alldeles extra och jag älskar verkligen det!

Redan onsdag

Just nu sitter jag och skypar med min lilla lillasyster Jenny. Fast hon kanske inte är så liten längre, hon fyller ju faktiskt femton om elva dagar. Vart försvann tiden? Nåväl. Har precis ätit lite yoghurt, keso, nötter, äppelbitar och kanel. Supermumsigt! Klockan tolv ska jag hämta Sierra, idag är det Colbys långa dag; skola till 15:30 och basket vid 16:00. Jag och Sierra ska åka och handla lite mat innan vi kommer hem och äter lunch. Ska försöka få henne att sova lite, ibland går det bra men ibland är hon riktigt envis. Annars vet jag inte så mycket vad vi ska göra, jag brukar mer ta dagen som den kommer.

Godnatt Sverige

Ville bara slänga in en bild på en lycklig tjej utanför Universal Studios. Vilket liv jag lever egentligen! Klart jag saknar alla, men det här blir verkligen något att berätta för barnbarnen. Puss!

Balettuppvisning och frisörsalong

Idag hade Sierra sin sista danslektion och den avslutades med en uppvisning. Och gud så gulligt det var! Sierra visade lite av sin komiska sida (som jag aldrig sett förut, haha) och fick allas uppmärksamhet. Jag kunde verkligen inte hålla mig för skratt. Söta unge! Glad var hon också och när allt var klart gav hon ifrån sig ett långt glädjeskratt samt några små skutt. Hon gillade verkligen baletten på tisdagar så vi får se vad nästa aktivitet blir. Idag fick även kidsen nya haircuts och båda var mycket nöjda efteråt. Ikväll ska jag jobba mellan 19 och 21 ungefär, vilket betyder att barnen ändå sover så det lär ju inte bli något större problem. Ska ju ändå hålla i pengarna lite. Tänk att jag får pussa på Pierre om 15 dagar! Nedräkning pågår kan jag ju säga.

Träningsvärk

För en stund sen gymmet, nu duschen. Ska försöka köra varannan dag jogging och varannan dag styrka. Idag blev det alltså styrka och mina armar skakar just nu sådär obehagligt som de kan göra när man är trött i musklerna. Men det är bra! Känns gött att vara på g igen.

Vardagsliv

LA sitter fortfarande där i mitt huvud och ger mig lycka nu när vardagen börjar igen. Idag blev det en mjukstart med jobb mellan 12 och 17. I morse var jag faktiskt och sprang vid Crystal Spings, det är verkligen fint där! Cykel/gångbanan ligger bredvid en sjö och skog samt berg ligger runt om. Helt okej utsikt för mina fem kilometer måste jag säga. Min fot fortsätter krångla och jag ska försöka att köpa ett bra ilägg i till min sko. Hoppas det blir lite bättre! Nu efter Los Angeles känner jag mig ganska fattig så under dessa två veckor innan jag åker till Miami kommer jag leva ganska snålt. Förhoppningsvis, brukar ju ha lite svårt för det.. Men jag vill verkligen inte börja ta från mina svenska pengar, utan vill försöka leva på mina amerikanska så länge det går! Samtidigt vill jag inte missa något på grund att jag är för snål, men i första hand är det de pengarna jag tjänar här som jag vill använda. Det kommer ju en tid när jag behöver mina pengar i Sverige också! Nästa stopp är alltså Miami, och jag kan knappt bärga mig att få vara i min mans armar igen!

I heart LA

Jag vet inte ens vart jag ska börja. Jag har gått barfota på Venice Beach, jag har sett parisehjulet på piren vid Santa Monica Beach, jag har kört på slingriga vägar för att hitta den perfekta platsen att se Hollywoodskylten, jag har gått på Walk of fame och stått på kändisarnas stjärnor, jag har varit på Universal Studios och upplevt saker utöver det vanliga, jag har kört på Rodeo Drive i Beverly Hills, jag har skrattat, jag har ätit, jag har sovit, jag har spenderat pengar och jag har haft två helt underbara dagar i LA. Vi gjorde väldigt mycket under två hektiska dagar och jag känner mig så himla nöjd med denna resa. Allt var precis som man hade tänkt sig, förutom Universal Studios som var bättre, och jag kan inte fatta att jag har fått sett allt det där man bara sett på TV eller drömt om. Ofattbart fantastiskt. Jag har varit i Los Angeles, kändisarnas stad, och jag kommer alltid minnas dessa dagar. Det som ändå var bäst måste jag säga var Universal Studios och Hollywoodskylten, ville liksom inte lämna något av dem. Om du någon gång åker till LA som måste du gå på Universal Studios, det svider lite i plånboken, men det går inte att jämföra med Sveriges Grönalund eller Liseberg. Universal Studios är en klass för sig, helt klart.

Lång dag minsann

13,5 timmar, intensiv dag med andra ord. Men den var rolig! Vi åkte tåg till andra sidan bayen (försvenskning på det engelska ordet bay för er som inte förstår), närmare bestämt Oakland där vi gick till ett ställe som heter Children´s Fairyland. Det var färgglatt och mysigt där, ungarna hade hur kul som helst. I tre och en halv timme roade de sig med karuseller och lekparker. Solen gassade och när vi sedan skulle åka hem vid tretiden var vi alla helt slut. På vägen ut från leklandet kommer en anställd fram med mitt körkort och frågar om det där var jag. Jag hade alltså tappat min plånbok någonstans, och vi var fem meter ifrån utgången när den där kvinnan kom ut ur sitt kontor med mitt körkort i högsta hugg. Snacka om tur! Jag drog en mycket lättad suck kan jag säga. Hur skulle vi komma hem utan pengar och hur skulle jag kunna leva i LA utan min plånbok? Blev nervös bara av att tänka på det och var tvungen att kolla sjuttioelva gånger att den faktiskt låg i väskan nu. Hemma bjöd jag på tacos och efter ännu mera lek så somnade kidsen vid åtta. Jag vek då lite tvätt (läs berg av barnens kläder) och började packa min väska till LA. Om någon nu har missat det åker jag dit i morgon bitti. Tidigt, 05:30 börjar resan härifrån. Päronen kom hem vid 21:00 och mitt superlånga pass är nu över sedan 55 minuter. Dagen har, även om den var lång, varit bra. Morgondagen och helgen kommer bli ännu bättre! LA baby!

I did it

Nu har jag kort hår igen, och det känns bra! Inte lika bra som när Lena gjorde det förstås, hon har ju varit min frisör hela livet, men ändå helt okej bra. Vad kan man förvänta sig av 16 dollar? Känns skönt att fått det gjort så om jag nu vill ha utsläppt kan jag det. Det är mer en frisyr nu. I morgon kommer det bli en monsterdag, och då menar jag 12-14 timmas jobb! Gaah. Barnen är lediga från skolan på grund av någon judisk högtid och föräldrarna ska ut på kvällen så det blir jobb för hela slanten. Men jag ska väl inte klaga, det är ju inte alla som flyger till LA på fredag morgon. På tal om det så måste jag nog börja packa nu, kommer ju vara ganska busy i morgon. Puss!

Klippa håret

Idag hade jag egentligen tänk gå till gymmet, men istället ska jag försöka hitta ett place där jag kan klippa mig. Är trött på mitt mitt i mellan hår och ska klippa det kort igen. Vill ju vara snygg till LA liksom. Får se hur resultatet blir, hoppas jag inte behöver ha det uppsatt varje dag..

Ett liv här, ett annat där

Idag damp det andra brevet från min mormor ner i brevlådan. Långt var det också! Känns faktiskt himla kul att få ta emot samt skriva brev själv ibland. Förresten så kan jag inte förstå att det nästan är mitten på oktober. Vart tar alla veckor vägen? Men jag måste säga att det är skönt att tiden inte går långsamt i alla fall, då hade jag blivit galen här borta. Mitt liv rullar på, och det göra alla eras liv där hemma också. Jag känner mig stolt som vågade ta det här steget, att flytta ifrån allt under ett års tid, framför allt när jag har världens finaste pojkvän som jag har varit kär i sedan jag var tretton. Beslutet var inte det lättaste och det fälldes många tårar, men jag är ändå glad att jag är här. Jag saknar Pierre varje dag men jag vet att vi kommer ha massa fina dagar tillsammans framöver, och då pratar jag inte bara om hans vistelse här.
På Mallorca 2010

Sverige till EM

Fick just höra något fint. Sverige spöade självaste Holland och har gått vidare till slutspel i EM. Lycka! Önskar förstås att jag kunde få ha sett matchen men konstigt nog visade de inte den här. Skämt och sido, jag jobbar ändå! Var bara tvungen att flika in detta. Jag förstår att Sverige är uppe i nått sorts adrenalinrus just nu. Jag skickat lite glädje jag med!

Inte långt kvar

Hann förbi gymmet idag och det var väl på tiden. Måste erkänna att jag inte tycker det är kul att åka dit, men det är ett måste. Efteråt känns det mycket bra i alla fall! Idag är det måndag och på torsdag jobbar jag min sista dag för veckan. Fredag morgon åker jag, Danielle och Mathilda till Los Angeles. Det ska bli så sjukt kul och jag tror inte riktigt jag har fattat att vi verkligen ska till LA. Kommer bli kanon! Annars händer inte så mycket. Ska försöka spara pengar denna vecka så jag kan spendera desto mer i helgen. Vi får se hur det går.

Vilostund

Just nu är det nap time och därför har jag lite tid till att uppdatera. Sierra har nog redan somnat, hon var hemma från skolan idag på grund av både hosta och en rinnande näsa, och Colby ligger och lyssnar på en CD. Tror nog att Sierra kan gå till skolan i morgon, hon var bara lite segstartad i morse. Hade ju tänkt gå till gymmet som vanligt när jag lämnat barnen men det fick jag skjuta upp idag. Gillar inte att gå på kvällen så jag får nog ta det i morgon istället. Idag regnar det igen förresten, så inomhuslek står på schemat senare i eftermiddag. Slutar vid fem och då ska jag nog fortsätta kolla på Grey´s Anatomy som jag har börjat kolla på. Skönt!

Stanford

Gårdagens match var riktigt kul och nu 20 timmar och en bondbränna senare sitter jag här. Det är helt sjukt hur stort det här med college är i detta land och jag blev så himla förvånad när vi klev av tåget och stora hav av människor gick åt samma håll. Poliser stod och dirigerade människor och bilar hit och dit och utanför arenan var det party på hög nivå. Folk i alla generationer, och då menar jag alla, hade husvagnar, långbord, musik, vin och grillfest till tusen. Det var hur mycket människor som helst, det verkade nästan som om alla 70-plusarna har gjort detta sedan de själva gick på Stanford och det var kul att se utvecklingen från ett städat långbord med gråhåriga människor övergå till röda plastmuggar fyllda med öl och ungdomar som stod och dansa. Collegelivet verkar ju bara för härligt! Även om jag inte förstod reglerna så var det riktigt skoj och Stanford vann med 48-7 (om jag minns rätt). Vilket jubel det blev när de gjorde sina touchdowns, och vi skrek med lika glatt vi också.

Football

Det blir tyvärr ingen militärflyguppvisning för min del nu i helgen. Det är högljutt (ni som känner mig vet att jag hatar höga ljud) och dessutom tycker jag inte det är speciellt kul att titta på flygplan. Förlåt pappa, jag vet att du tyckte jag skulle åka in! Så idag ska jag istället, tillsammans med Danielle, gå på min första football game här i USA. Vi ska se Stanford mot Colorado Buffaloes och det ska bli riktigt skoj! Vädret visar sig från sin bästa sida och även om jag inte kan reglerna så kommer det bli kul.

LA närmar sig

Kvällen har spenderats med tjejerna och vi slog på stort idag, nachotallrik, frozen yoghurt samt kaffe. Min trippelfavorit! Vi samtalade en del om LA, vi åker ju dit på fredag och vill få lite klarhet i vad det egentligen är vi vill göra. Eftersom vi bara är där i tre dagar så känns det bättre att ha en plan. Fredagen kommer förmodligen spenderas på Universal Studios, medans lördagen är den dagen vi ska försöka göra så mycket som möjligt på. Hollywood skylten, Walk of fame, Rodeo Drive, Santa Monica Beach, Venice Beach och Beverly Hills är väl de sakerna som står högst upp på listan (hoppas jag inte glömt någon viktigt, är ganska trött..). Det ska verkligen bli så skoj! Fick en annan god nyhet idag, nämligen att en viss svägerska (även om jag och P tekniskt sett inte är gifta) vid namn Cecilia kommer till SF precis när Pierre åkt hem. Ännu lite värme och lycka i min vardag. Glad blev jag och det ska bli fint att träffa henne!

Underbart

Sitter här och dricker kaffe och reflekterar över livet. Vilket fint liv jag har ändå.

Växlande molnighet?

Dagen har varit bra trots att vädret verkat har svårt att bestämma sig. Regnigt/kallt och soligt/hyfsat varmt har det skiftat mellan hela dagen. Tjocktröjan åkte av och på hela tiden. Men det kanske är så hösten är här, vad vet jag. Kvällen ska spenderas här i huset och just nu sitter jag och dricker lite te på mitt rum. Ganska skönt faktiskt. Det närmar sig helg igen och vad jag vet med säkerhet är att jag och Lenka ska gå på bio någon utav dagarna. Har ju faktiskt inte varit på bio på nästan tre veckor, inte likt mig! Jag älskar verkligen att gå på bio. Annars vet jag inte så mycket. Tydligen är det något flygplans/marinsoldaters jippo inne i city som mina hostföräldrar inte tycker att jag ska missa. Men först ska jag ta mig igenom fredag, och det blir nog en bra dag!

Skillnader

Jag har bestämt att mina träningsdagar är måndag, onsdag och fredag. Idag är det torsdag vilket innebär att jag inte tränar. Bestämde mig för att vänta med att äta frukost tills jag kom hem från att ha skjutsat barnen och nu har jag precis avnjutit en Sverige-favorit: havregrynsgröt. Den smakar inte riktigt som hemma, det är mer tuggmotstånd i grynen men det går väl an. I gröten har jag äppelbitar, torkade aprikoser, lite kanel, blåbär och mjölk. Mums! Det är min kära mamma som har fått mig att äta havregrynsgröt med frukt och jag gillart! På schemat denna regniga dag står städning. Ska städa barnens rum och försöka få lite ordning bland deras böcker och leksaker. Nu förstår jag verkligen hur jobbigt det kan vara att vara den som håller efter hela tiden och jag försöker få Colby och Sierra att städa efter sig själva. Barnuppfostran och livsstilen man har här är nog det som skiljer sig mest ifrån Sverige. Alla här har en städare, trädgårdsarbetare och någon form av au pair/nanny. Det säger alltså emot sig självt lite när jag säger åt barnen att städa, medans föräldrarna lämnar städningen åt städerskan. Men det är bara att fortsätta tjata. Inget barn gillar väl att städa, det gör inte jag heller, men det är bara något man måste göra helt enkelt. Jag kan bara tacka min mamma för allt tjat under alla dessa år, nu får jag verkligen utdelning för det och märker att alla människor inte ser det som en självklarhet.

Min och Sierras dag

Idag är det onsdag vilket innebär att jag knappt ser Colby. Han slutar skolan 15:30 och sedan har han basket klockan 16:10. Oftast är det någon annan mamma som både hämtar honom från skolan, kör honom till basketen och sedan lämnar av honom hemma. I samma veva som han kommer hem har mormodern också kommit de två senaste veckorna så det har bara varit jag och Sierra från klockan 12:00. Men det känns fint! Lilltjejen (och storebrorsan för den delen med) börjar ty sig mer till mig och jag trivs som sagt! Till lunch fick Sierra quesidilla (tortillabröd med smält ost i mellan), hummus och grönsaker. Går på fem minuter och det är en av barnens favoriter. Sedan till mellanmål lite senare testade jag att ge henne något nytt, nämligen äppelbitar i vaniljyoghurt med kanel på. Detta gillades skarpt och hon frågade om hon kunde få äta det i morgon också. Söt tjej! I kväll ska jag träffa Danielle och Mathilda på mexikanska restaurangen "Hola!" och vi ska nog prata lite om LA. Inte långt kvar nu!
Sierra på trappan till huset, äter mellanmål.


Måste bara slänga in den här underbara bilden på Colby. När Sierra tog en "nap" i måndags spelade vi baseboll med hans Batman slagträ och självklart ville han ha sin Batmankostym på. Kul hade vi!

Vardagsliv

Hade hoppats på skype idag med en viss herre. Hans internet ville dock inte fungera så nu ska jag skypa med mamma istället! Det är skönt att skypa med familjen ganska ofta tycker jag, då känns det som om man hänger med i varandras vardag bättre. Skype är faktiskt helt otroligt, jag har sagt det förut men jag kan inte sluta säga det. Utan skype skulle jag vara ganska lost här faktiskt.

Ett nytt hejdå

Middagen med pappa gick kanon och jag körde precis honom till stationen. Det var med lite fuktiga ögon jag kramade honom och sa hejdå. Han fick till och med en puss på kinden. Visst, det var inte alls lika jobbigt som första gången där på Arlanda, men nog känns det lite i hjärtat i alla fall. Den här gången vet jag ju att jag har ett liv med rutiner här, jag har nästan till och med en vardag, förra gången kastades jag bara ut i det blå. Det var ju faktiskt jag som visade pappa min tillvaro och jag tycker jag ska vara stolt över den. Fint hus, område och familj. Pappa godkände alla tre med högsta betyg och mina värdföräldrar gillade min riktiga förälder riktigt mycket de också. Det känns så himla bra att pappa har fått träffa min hostfamily och fått se hur jag verkligen har det. Känns fint att han vet det nu. Framför mig har jag nu ett par roliga veckor (LA och Miami, inom sin tid) och det är med kärlek och värme jag säger hejdå till pappa för den här gången. Det är tur att han är just min pappa för det betyder att jag alltid kommer ha honom i mitt liv.

Konsert

Vädret vände för en stund och solen kikade fram. Dock skvallrar radion om "heavy rain" under kvällen. Vi får väl se. Hur som haver så kom jag på att jag glömt berätta att jag och Danielle ska på Katy Perry den 21 november. Awesome! Vi fick inte tag på världens bästa biljetter men vi kände att det kunde vara värt 50 dollar i alla fall, hur ofta kommer hon hit liksom? Så den här konserten väger upp lite för att jag var tvungen att sälja mina Rihanna biljetter till Matilda och Elin. 1 november är ju snart, hoppas den är grymt bra! Jag vet att jag kommer bli avundsjuk. Men men, Katy Perry ska jag i alla fall gå på!

Fotografier

Idag är det tisdag och som sagt kommer min pappa över på middag ikväll. Trevligt, trevligt! Regnet verkar vilja fortsätta hålla i sig och det känns allmänt grått och trist utanför fönstret. Måste bara visa upp min anslagstavla här på mitt rum. Pappa hade med sig massa bilder på min fina familj och nu kan jag titta på er varje dag. Jag älskar varenda bild och det känns fint att ha er där.

Måndag i SF, tisdag i Sthlm

Det blev Starbucks med svenskorna, alltid lika skönt att komma ut ur huset och prata av sig lite. Vi åker ju till LA om mindre än två veckor så någon dag här i framtiden ska vi sätta oss ner och planera våra tre dagar i denna stad. Med lite planering hinner vi med mycket mer känns det som! För att nämna något annat så kan jag ju säga att både barnen ville ge mig "a hug and a kiss" innan jag gick iväg ikväll. Det känns så fint att man får lite bekräftelse, framför allt när föräldrarna är där! Det känns egentligen lite knäppt för päronen jobbar så pass mycket att de aldrig riktigt hinner uppfatta hur jag och barnen funkar tillsammans, därför känns det extra bra när de visar lite kärlek sådär öppet. Jag hoppas de förstår att vi har det kul på dagarna och att barnen trivs med mig! För att nämna ytterligare något annat så kan jag ju berätta att jag ska skypa med min storasyster om en halvtimme. Maria är den personen jag inte alls har pratat mycket med under min tid här, så det ska bli skönt att höra hennes vackra stämma. Vi hade egentligen bestämt skypedejt klockan 11:00 min tid och 20:00 hennes tid idag men det glömde hon visst bort. Haha, nåja, nu fick hon ställa klockan en halvtimme tidigare för att kunna prata med mig, och det var ju fint gjort!
Jag och Maria i Kenya

Första dagen på veckan

Idag är det första dagen här det regnade. Det har varit grått och mulet hela dagen och regnet har hela tiden legat på lur. På eftermiddagen så började det droppa och det håller fortfarande på. Slutade jobba nyss, klockan är 17:30 så det är ju skönt! Vet inte vad kvällens planer är, vi får se helt enkelt. I morgon kommer i alla fall pappa hit till huset och vi ska äta middag allihop. Jag är inte det minsta nervös att de inte ska gilla min pappa, för det vet jag att de kommer att göra. Så i morgon är det sista gången jag ser honom på ett bra tag. Tråkigt..

Jag ville aldrig att dagen skulle ta slut

Idag har jag haft en sådan himla bra dag tillsammans med pappa. Dessutom var det strålande sol! Dagen började med att vi var på Alcatraz, fängelseön, och jag måste säga att det var över förväntan. Riktigt kul att ha sett det och den "guidade turen" man lyssnade på i ett headset var väldigt bra gjord. Originalröster från intervjuer med vissa fångar och dylikt, så det var mycket intressant. Men framför allt var det ju kul eftersom vi var där tillsammans. När båten tog oss tillbaka vid 13-tiden var det dags för lunch och det satt inte helt fel. Dagen flöt sedan på, mycket promenerande, prat och skratt. Pappa var ute efter nya skor och eftersom priserna här är ungefär en tredjedel av vad de är hemma ville han slå på stort, och han hittade tre par. Med min hjälp förstås! Resten av eftermiddagen letade vi efter Converse till mina systrar, men tyvärr med ingen lycka. Fel färg och storlek gjorde oss irriterade och trötta i benen som vi var gick vi istället till pappas hotellrum för att ta det lite lugnt. Middag åt vi på ett amerikanskt steakhouse, och herrejisses vad gott det var! Jag har nog aldrig ätit en sådan god (och dyr..) köttbit i hela mitt liv. Tur att pappa betalar! Haha. Tyvärr tog dagen slut alldeles för snabbt men som den positiva personen min pappa är sa han att jag skulle blicka framåt. Vi kommer ha tusen sånna här dagar till och vi kommer alltid ha varandra. Det känns ändå lite vemodigt just nu, hade ju längtat efter den här söndagen så länge. Men jag är glad, och jag ska leva på den här dagen ett bra tag framöver. Den här söndagen har varit något utöver det vanliga och jag känner i hela kroppen hur mycket min pappa betyder för mig. Att bara få gå bredvid honom en hel dag känns så bra just nu när jag bor så långt borta.

Det blev ju en bra lördag

Dagen skulle bestå av jobb hela eftermiddagen och kvällen. Men istället blev jag positivt överraskad när min hostmom säger att jag inte behöver jobba alls. Ha! Kvällen ska istället spenderas med Danielle och Mathilda i en soffa med film och hämtmat. Det är vad jag kallar lördagsmys. I morgon åker jag in till stan med ett tåg som går 08:41 och möter upp papsi. Dagen imorgon kommer bli awesome!

Ibland saknar jag dig så mycket att min bröstkorg nästan sprängs


Lördagsmorgon

Idag är det skypelördag, så om en halvtimme 09:30 min tid 18:30 Sverigetid ska jag skypa med mamma. Och lillasyster Jenny om hon inte är ute och flänger som hon tydligen brukar göra nu för tiden. Jag trodde du fortfarande var åtta! Hur kan tiden gå så snabbt? Kan inte förstå att du fyller 15 om några veckor!. Helt galet. Det ska bli skönt att prata med mamma, har inte gjort det på ett tag. Hon lär ju vilja höra allt om gårdagen. Men i morgon smäller det högre. Då ska jag och pappa träffas 09:30 vid Pier 33 för att med båt åka till Alcatraz. Sedan kommer dagen flyta på i restaurangbeskök, promenader och fina samtalsämnen. Förresten måste jag bara slänga in en bild jag tog för någon vecka sedan. Julskyltning! Så otroligt bisarrt alltså. Men i och för sig, det är ju bara tre månader kvar till jul..

Kärlek, trygghet och lite fisk

Idag har det varit världens bästa fredagskväll. Klockan 15:38 klev jag på Caltrain vid California avenue för att bege mig in mot stan (hade lämnade barnen hos deras mormor därav denna omväg som gav mig ytterligare en halvtimmes restid). En timme senare rullade jag in på slutstationen San Francisco. Från stationen till Union square tog det cirka 25 minuter att gå. För en gångs skull var det varm och klarblå himmel inne i city och jag både svettades och fick skoskav. Hjärtat bultade och jag gick väldigt fort. Ville bara komma fram och hitta till hotellet där pappa bodde. Hade fått beskrivning men var inte helt hundra på vart det låg. När jag väl kom fram till Geary st kände jag att jag var riktigt nära. Jag letade efter hotellets namn på alla byggnader runt omkring mig, nervös för att missa det. Helt plötsligt öppnas en taxidörr nästan på mig och jag är tvungen att abryta mitt tittande. "Oops" tänkte jag, "hmm en taxi.. Det måste ju betyda att det ligger ett hotell här". Jag vände mig om och fick i samma sekund syn på ett mycket bekant leende. Pappa kom precis ut genom hotellingången och jag omfamnades i en stor och varm kram. Jag kunde inte sluta le. Min pappa och jag, i San Francisco, tillsammans! Jag hade massa saker att säga och berätta så jag bubblade på hela vägen till restaurangen i Fisherman´s Wharf. Vi hade tänkt gå på ett akvarium som ligger vid Pier 39 men det var stängt pga någon privatgrej. Men calamaris och lax satt väldigt fint det! Speciellt med den utsikten vi hade. Middagen flöt på och jag var så himla lycklig över att jag satt där mitt emot min pappa som jag inte sett på över två månader. Efter middagen följde han mig till tågstationen och jag tog tåget hem. Känner mig helt uppe i det blå just nu. Så himla skönt att få träffa min alldeles egna pappa.

RSS 2.0