Happy new year

Ville bara skriva ett sista inlägg på den sista dagen av året. Gott nytt år, hoppas 2012 blir minst lika grymt som 2011.

Biomys

Vi var på San Francisco Zoo idag, och jösses vad dimmigt det var! SF är känt för att vara så foggy (dimmigt), men idag var det helt sjukt, jag kunde knappt läsa skyltarna var jag skulle köra. Nåväl, vi kom fram och hade två roliga men ganska kalla timmar innan vi begav oss hemåt. På kvällen blev det middag med Mathilda på Cheesecake Factory samt bio, "We bought a zoo". Mycket trevligt sätt att tillbring den näst sista kvällen på året! I morgon blir det Arizona med min värdfamilj, sedan är det inte många dagar tills flyttlasset går. Hej och hå vad tiden går fort!

Frukost

Just nu sitter jag och äter frukost, flingor med mjölk samt en banan. Idag jobbar jag endast mellan 08:00-12:30, och jag är inte helt hundra på vad vi ska göra. Det snackades om att vi skulle åka till SF Zoo men vi får se. Ikväll blir det middag med Mathilda som kommer hem från Tahoe idag. Det ska bli skönt att äntligen få lite sällskap! Efter jag slutat jobba ska jag också skypa med familjen Lidman i Vallentuna. Bra fredag!

Pineapple and strawberry

Hör och häpna, jag är nyss hemkommen från gymmet och tjugo minuter på löpbandet. Det var jobbigt, har ju inte varit där på ett tag. Har varit inne i en liten svacka men nu hoppas jag på att få röra mig lite igen. Jag känner verkligen att de där två-tre gångerna jag spelade fotboll i veckan i Sverige gjorde sitt, även om jag inte tänkte på det! Man fick liksom träning gratis på någotvis och nu är det jag själv som måste se till att röra på mig. Inte alls lika kul ju! När vi flyttar (ändrat till 8 januari) kommer vi bo väldigt nära naturen samt massa cykel/gångbanor och jag hoppas jag kan hitta en bra liten slinga. Just nu sitter jag och dricker en smoothie från Jamba Jucies som jag köpte med mig efter gymmet. Gott!

My love


Ny doft

Igår kom jag hem med min efterlängtade parfym, Vera Wang - Lovestruck, och den luktar så sjukt gott! Har suktat efter den ett tag nu, men jag blir alltid så snål när det kommer till parfymer. De är ju så dyra! Dessutom har jag tvekat på den här på grund av det stooora locket. Jag menar, hur onödigt och irriterande är det inte? Men men, nu har jag i alla fall slagit till och det känns bra! Idag fick jag även ett paket från Sverige som innehöll tre tomteskumpåsar samt två mögliga lussebullar (haha, vems söta idé var det?). Tack i alla fall familjen, det värmde. Tomteskumen var mycket goda, precis som vanligt.

Nu är det bara nyår kvar

Det var riktigt trevlig hemma hos Mathilda tillsammans med hennes familj samt några andra gäster. Och maten var kanon! Magen stod i fyra hörn efter alla rätter samt massa julgodis. Men det var det värt. Idag börjar jag inte jobba förrän klockan halv tre så jag ska nog bege mig mot ett shoppingcenter och kolla lite på rean. Ska försöka köpa en ny parfym också, min älskade Hugo Boss håller på att ta slut (men jag har nästan haft den i två år!). För att sammanfatta min första jul hemifrån så kan jag säga att den blev bättre än vad jag trodde. Skönt att den är över dock så jag kan fortsätta det vanliga livet här. Efter nyår kommer tiden rusa, jag fyller 21 (äntligen) och då är det mindre än två månader tills familjen Lidman kommer till SF. Gilla!
Jag igår på juldagen.

Christmas day

Här i USA firar man jul den 25:e, på juldagen, och jag kan ju säga att barnen var ganska så excited i morse. Jag hörde hur de sprang runt i hela huset och lyckan var total. Vi åt alla frukost tillsammans innan vi började paketöppningen och det var riktigt mysigt. Jag trivs himla bra i min familj! Barnen blev sjukt glada för precis allt de fick och jag fick minsann också lite julklappar. Från mormodern fick jag ett armband, och från familjen fick presentkort på manikyr och pedikyr, grejer från The Body shop, lite pengar samt en karta över Marin (dit vi flyttar). Inte helt fel! Till Sierra gav jag små Disneyprinsessor, till Colby Lego (bil+husvagn samt tillbehör) och till mina värdföräldrar gav jag ett inramat kort på barnen (mitt favoritkort) samt två juliga luktljus med en snögubbehållare. Alla verkade nöjda och glada och juldagsmorgonen blev riktigt lyckad. Jag var lite nervös innan men jag kände mig verkligen som en del av familjen och jag är så tacksam för allt jag fick samt allt jag får uppleva här! Klockan tre ska jag hem till Mathilda på julmiddag och det kommer nog bli kanon. Hej så länge!

Julafton del II

Dagen började ju som sagt ganska jobbigt, men den fick trots allt ett bättre slut. Till middag hade vi mormodern samt pappans styvmor på besök, och styvmodern hade gjort julskinka! Den smakade inte som i Sverige men ändå. Dessutom serverades den med senap. Mums! Efter middagen åkte vi allihop (förutom mormorn) till några kompisar som hade öppet hus och där träffade jag en tjej som är mina värdföräldrars kompis systerdotter, som jag har träffat ett antal gånger förut, och vi pratade på bra. Hon är också 91:a och jag som tvekade på att följa med på grund av "den pinsamma tystnaden" kände mig nöjd med mitt beslut. Och sen kan jag ju bara tillägga att huset var gigantiskt och hur fint som helst! I bilen på väg hem tycke Colby att vi skulle skynda på för han var nervös att han inte skulle somna i tid och att tomten skulle skippa vårt hus. Stackarn använde till och med orden "I´m scared", tänk vilka bekymmer man hade när man var fem. Kvällen avslutades med att min värdpappa visade en video på Colby från förra julen, och ingen av oss kunde sluta skratta. Nu är jag faktiskt excited över morgondagen och barnen lär väl vakna upp vid femsnåret skulle jag väl tro! God jul igen alla fina. Julen i USA är inte lika bra som i Sverige, men jag ska i alla fall ge den en chans. Godnatt!

Julafton

I morse skypade jag med min familj. Mamma, pappa, Maria, Jenny och mormor satt precis där som vanligt i vardagsrummet och såg glada ut. Jag fick till och med vara med när tomten kom, samt under paketöppningen. Jag kunde riktigt känna den där känslan, men det var som om jag snubblade på mållinjen och inte kunde njuta av den till fullo. Min fina familj. Jag kunde inte hjälpa att saknaden blev större och nog rann tårarna längst mina kinder. Allt var precis som det ska vara på julafton. Alla var finklädda, granen lyste fint, klapparna öppnades, julmusten och allt det andra stod på bordet och framför allt var stämingen på topp. Julkänslan på självaste julafton är nog det bästa jag vet. När jag var liten var det mest för paketens skull, men nu när jag befinner mig på andra sidan Atlanten kan jag med säkerhet säga att det är familjen som gör det. Världens bästa familj som jag saknar och älskar varje dag. Jag vet att jag får uppleva en amerikansk jul, och det ska väl vara speciellt på något vis, men jag kan inte hjälpa att tänka att jag inte vill uppleva en jul utan er igen. God jul Sverige!

Julfirande

Tänk att det är julafton imorgon. Det tråkiga är att mitt och Sveriges dygn är på helt fel spår, så för vara med och skypa på jullunchen hemma skulle jag behöva gå upp vid 04:00. Men det känns ju lite för knasigt så jag ställer min klocka på 07:00 istället (16:00 hemma). Det kommer kännas sjukt konstigt att sitta här för mig själv och glo på en dataskärm medans min älskade familj sitter alla tillsammans och firar en riktigt jul. Aja.. Gissa om jag ska ta igen det nästa år?!

Då var det klippt igen


Det flyter på

Trots nedstämdheten som smyger sig på mig ibland så har dagarna flytit på bra. Idag hade Colby och Sierra playdates på förmiddagen, efter lunch hade de quiet/nap time och vid tre-tiden åkte mamma T och Colby iväg för att göra något med en annan mamma och Colbys "flickvän". Vid halv fyra körde jag Sierra till en kompis för att sedan åka och handla mat innan jag en timme senare hämtade upp henne. Nu gick precis Sierra och hennes pappa för att åka hem till några kompisar, och här sitter jag. Skönt att ha huset för sig själv en stund! Ska nog ta en riktigt lång dusch och sedan äta någon middag. Najs!

Mallorca 2010

Jag vet att Pierres hår ser helt galet ut, men jag gillar ändå bilden. Tänk vad glad jag är när jag är tillsammans med dig.

Familjemiddag

Idag har jag skypat med min familj i nästan två timmar. Det kändes så skönt att bara sitta med där på middagen och småprata. För några korta sekunder kändes det faktiskt som om jag var där. Nu får vi hoppas att det blir femte april lika fort som det har blivit jul. Gud vad jag längtar! När skypandet var slut städade jag mitt rum som var väldigt dammigt. Mycket bra initiativ! Au pairen som bodde här innan lämnade massivs med shampoo, krämer och dylikt och jag har bara låtit det stå, men idag drog jag ner precis allt som jag inte ville ha i en påse och kastade. Nu har jag mycket mer plats i dushen och bredvid handfatet! Jag tror hon ville vara snäll (kanske lat..) och lämna massa grejer i fall jag ville ha det, men ett helt badrum fullt med prylar samt två sopsäckar kläder i garderoben tackar jag gärna nej till. Skönt att bli av med grejerna! Jag vet i alla fall att jag ska lämna mitt rum till nästa au pair fint och städat.

Ibland när man är ensam känns allt så tugnt

Igår och idag har jag varit lite halvt nere. Jag saknar min familj, och att det är jul snart gör det inte mycket bättre. I morse vaknade jag med en klump i halsen och jag kände verkligen för att dra täcket över huvudet och försvinna. Jag har det bra här, det har jag. Me det blir så påtagligt ibland att jag faktiskt inte kramat min mamma, pappa och mina systrar på snart fem månader. Jag saknar precis allt som har med dem att göra. Det här veckan, eller ända fram tills vi flyttar sjätte januari, kommer det nog bli ganska tufft. Mina ögon blir tårfyllda när jag tänker på min vanliga jul, så som den alltid ha varit. Jag saknar känslan jag alltid har, och det gör lite ont i mig att jag inte får uppleva den värmen, kärleken och myshetsfaktorn i år. Önskar att det var april nu så jag får vara tillsammans med er igen. Vi är verkligen bäst, utan er är jag inte hel.

En stund på jorden


Förändring

Idag stod jobb på schemat mellan 8:30-12:30 och vi passade på att göra ett pepparkakshus. Barnen, som sällan får äta godis, var mer intresserade av hur många m&m de fick äta än själv dekoreringen. Men det var mysigt i alla fall! Resultatet blev lite småsött. Efter det blev det "Sherlock Holmes 2" med Danielle och Mathilda och sedan middag. Jag och Mathilda var så betagna av sushin kvällen innan att vi gick dit igen. Så himla gott! Danielle provade Califorina rolls (krabba, avocado, ris och sjögräs) och hon verkade gilla det. Det var skönt att träffas vi tre igen, och det blev mycket skratt. Imorrn åker Danielle för att möta upp sin svenska familj i New York, för att sedan åka hit till Burlingame och ha två fina veckor tillsammans (avundsjuk, nej?). När de åker hem efter nyår är det precis i samma veva som jag ska flytta, och det känns väldigt trist att våra kvällar i Burlingame i princip är över. I och för sig ska jag komma hit på sleepovers och mina två girls får komma till mig i Marin också! Det kommer ju inte bli samma sak, men vi löser det i alla fall. Hur som haver så kommer Danielle bytas ut mot Mathilda under de kommande veckorna. Deras familjebesök sprang verkilgen om varandra. Vi får se vad vi ska hitta på!

Sushi och lussebulle

Mathildas familj har varit här på besök från Sverige, men idag åkte de hem och Mathilda var i behov av lite sällskap. Det känns som vi inte har setts på evigheter och det fanns massa saker att prata om. Vi åt sushi som båda två har trånat efter så länge (Danielle har aldrig prövat och fattar inte grejen riktigt..), och herregud så gott det var! Vi beställde in lite olika sushirolls att dela på och jag kan med all säkerhet säga att det var topp tre av godaste middagar under min tid här i Kalifornien. Dit måste vi gå igen! Efter middagen köpte vi, hör och häpna, en varsin lussebulle på caféet "Copenhagen" och begav oss hem till Mathilda för att avnjuta den tillsammans med kaffe och "One tree hill". Tänk att de säljer svenska lussebullar här i Burlingame, lycka! Det svenska smakerna fortsatte flöda då Mathildas familj hade köpt med sig Marabou, Polly och skumtomtar. Fint sällskap, One tree hill och svenskt tilltugg, min kväll kunde inte ha blivit bättre.

Gymmet

Idag blir det gymmet för första gången på snart tre veckor. Det kan ju inte gå annat än katastrofalt.

julfin

Imorgon är det redan fredag igen, veckorna går så himla fort! Colby och Sierra hade med sig en kompis hem från skolan idag så jag behövde inte göra så mycket förutom att hålla lite koll. Det är faktiskt himla skönt när barnen sköter sig själva. Nu ska ni få höra, idag på dagen bestämde sig jag och Danielle för att göra akrylnaglar. Jag har alltid varit sugen på att testa, men hemma i Sverige är det ju så nedrans dyrt, samt att jag egentligen inte gillar att ha långa naglar. Men när Danielle kände sig sugen tänkte jag "äsch, vad tusan!", och det kostade bara 30 dollar. Jag måste säga att det är fint, men nästa gång avstår jag nog. Haha. Så nu får jag dras med dessa i cirka två veckor. Jag har ju i alla fall fina naglar över jul, och det känns kul att jag har provat!

Andas ut

Ännu en dag har passerat, och som vanligt har det gått väldigt bra. Förutom i ungefär en kvart när jag inte var helt säker på vart min plånbok var. Jag och kidsen hade varit och handlat och när vi kommer till bilen ser jag att min väska är öppen och att min plånbok inte ligger i den. Panik! Fick svårt att andas och försökte tänka samtidigt som barnen gnällde och var hungriga. Tårarna var inte långt borta och jag visste inte vad jag skulle göra. Bestämde mig i alla fall för att åka hem, hoppades på att plånboken var på mitt rum. Gissa om jag blev lättad när jag såg den! Usch vad jobbigt det kunde ha blivit annars.. Har ju allt där! Hade alltså ryckt med mig väskan i all hast medan plånboken fortfarande låg på bordet i mitt rum, och sedan hade jag ju glömt att stänga väskan. Trodde verkligen jag hade blivit rånad.. Ingen skada skedd alltså, nu ska jag snart möta Danielle för lite kaffe och prat.

Christmas tree

Idag har jag jobbat fram tills nu, klockan är snart åtta. Det har gått bra med tanke på min förkylning, men nog börjar min näsa bli lite röd från allt snytande. Flyttpackningen är i full gång här, och för varje dag försvinner mer och mer ner i bruna lådor. Känns som sagt både bu och bä. Tur att jag är kvar i San Francisco-området i alla fall, än är jag inte redo att säga hejdå till mina fina svenskor! Förresten, tänk att det är mindre än två veckor kvar till jul, jag kan knappt fatta det. Jag tycker alltid året går så himla fort! Jag står alltid där på julaftonskvällen och beklagar mig över att det är ett helt år kvar tills nästa jul, men så står den där och knackar på dörren fortare än man kan ana. I och för sig tror jag inte julen i år kommer räknas som en "riktig" jul, om ni förstår vad jag menar, så fy sjutton vad jag kommer längta till nästa jul! Haha, nog om konstiga tankar nu. Här är i alla fall vår fina julgran. Känns himla bra att vardagsrummet luktar barr i alla fall.

Lucia

Igår kväll var jag och Danielle på bio och såg "New years eve". Den var helt okej. För er som inte vet vilken film det är så kan jag ju säga att det är samma koncept som "Valentines day", massa kändisar intryckta under en och samma bioduk. Men trevligt var det i alla fall! Just nu sitter jag här och dricker grönt te ur min nya termos, som är väldigt praktiskt må jag säga. Snorar och har slem i bröstet, vad passar då inte bättre än varmt te med honung? Att min förkylning inte ger sig! Aja.. Idag är det det ju Lucia så jag tänker på Sverige och alla luciatåg jag har deltagit i i mitt liv. Ganska så många faktiskt! Hoppas allt är bra där hemma, ät en lussebulle eller två för mig.

Två nya västar


Dåliga bilder, jag vet, men ni kan i alla fall se hur de ser ut. Har varit förkyld över två veckor nu, och det vill inte ge sig! Känns lite halvtrist faktiskt. Idag skypade jag med min kära mamma och pappa och det var lika trevligt som vanligt. Jag älskar att skypa med min fina familj. I morgon är det ju Lucia och min lillasyster ska vara med i Vallentunas luciatåg i kyrkan. Kan nog bli riktigt fint! Skulle självklart varit på plats om jag var hemma, men jag får väl nöja mig med att se lite kort i efterhand.

Have yourself a merry little christmas

Kak-kalaset blev bra och efter det åkte jag och tre andra au pairer (Lenka plus två andra) till ett café i Palo Alto. Vi hade det riktigt trevligt och det blev mycket skratt. Jag har nog aldrig umgåtts med så många olika nationaliteter på en och samma gång. Sverige, Slovakien, Spanien och Tyskland. Skoj! Innan vi begav oss hemåt åkte vi förbi en gata som tog det här med julpyntning ganska så seriöst. För att bo på den gatan så måste man tydligen dekorera sitt hus under jul. Knas. Men fint var det och jag måste säga att jag gillar amerikanarnas galna dekorationshysteri, det är ju stämingsfullt på något sätt.

Bästa på länge

Jag måste bara säga att jag älskar årets julkalender! Så himla kul att det äntligen är en bra julkalender, det var på tiden.

Världens finaste vänner

En sak jag inte trodde jag skulle sakna när jag flyttade hit var att gå ut. Men gud vad jag saknar det! Det riktigt kliar i fingrarna när jag tänker tillbaka på alla fina sommarkvällar tillsammans med världens bästa tjejer, eller alla studentskivor våren innan studenten. Den här bilden är från i somras, när vi alla åt hejdåmiddag för mig på en italiensk restaurang. Efter middagen bestämde sig de flesta för att fortsätta på annat håll, men jag Sophie (bredvid mig) och Matilda (mitt emot mig) bestämde oss för att hitta en bar i Gamla stan. Ingen av oss har varit där så mycket men tillslut hittde vi ett enormt varmt kareoke ställe. Kvällen flöt på och alla vi pratade med var turister (M eller S vart kom den där trevliga killen ifrån? Japan?). Vi var nästan de enda svenskarna på detta ställe och jag minns att vi tyckte det var riktigt kul att testa våra engelskakunskaper. Sophie kan då alltid ge en ett gott skratt när det kommer till engelska! När vi sedan skulle gå mot city igen (Pierre skulle hämta oss) visste vi inte riktigt vart vi var. Jag minns att vi skrattade mycket. Vi pratade om att det där var vår sista kväll i Stockholm tillsammans på hur länge som helst, jag skulle ju åka hit och Sophie skulle åka till Australien. Det kändes lite vemodigt på något sätt, men jag ville inte låta de förstöra vår fina kväll. Jag längtar tills vi alla ses igen!
Jag saknar att slå klackarna i taket med dessa pinglor!

Två bilder från idag


Welcome to the Julbord

Igår var jag och Danielle på det efterlängtade julbordet på IKEA. Det smakade inte som hemma, men gott var det i alla fall! Tänk att jag fick julskinka i år också. Vi hade trott att det mest skulle vara svenska där, men det var blandat med olika nationaliteter. Några svenskar såg vi allt, men annars var det väl en del asiater (som rynkade på näsan åt sillen) samt amerikaner. Mätta och belåtna åkte vi senare hem, och vi båda konstaterade att det var värt 10 dollar. Idag, lördag, har jag inte hunnit med så mycket än. Träffade Danielle en snabbis för kaffe innan hon skulle på "The Nutcracker" med sin värdfamilj, och nu sitter jag här på mitt rum. Ska nog ta bilen och bege mig till en köpcenter och handla julklappar till barnen. Får se vad det blir! Ikväll ska jag i alla fall jobba men imorgon blir det stan samt cookie-träff med de andra au pairerna i området.

Sovande barn

I vanliga fall brukar Colby ha problem med att somna. Minsta lilla konstiga ljud gör honom orolig och han brukar alltid be mig vara högljudd och skramla ute i köket så att han hör att en vuxen är hemma. Det gör honom säker. Så nuförtiden brukar jag spara middagsdisken tills efter att jag har lagt dem, på så vis hör han att jag är där. Men idag kände jag för att lägga mig i mellan barnens madrasser (Colby "flyttade" in i Sierras rum för kanske två månader sedan, och nu ligger de båda på madrasser på golvet. Det är egentligen inget jag gillar, men om föräldrarna tillåter något finns det inte så mycker jag kan göra). Där låg jag och höll hans hand, och jisses vad fort han somnade! Var helt förvånad när båda hade somnat innan 19:40. Skönt för mig! Idag var jag på engelskan igen och jag höll en liten presentation om Sverige. Jag pratade om midsommar och Lucia och det verkade uppskattat. Kändes faktiskt ändå ganska kul att dela med sig av lite svensk tradition, folk har ju inte den blekaste aning om vad Sverige är för ett land! Det som mina "klasskamrater" tyckte var allra märkligast (förutom att Lucia har levande ljus på huvudet och att skype är svenskt) var att det är så kallt på vintern, med snö och minusgrader, och att det på sommaren går att ligga på stranden. Jag visade även bilder på detta och många såg lite förundrade ut. Men det är nog en av de sakerna jag älskar mest med Sverige, våra fina årstider! Kan ni tänka er att bara ha sommar? Eller bara vinter? Det kan verkligen inte jag.

En lugn onsdag

Trots sömnbrist har dagen flytit på bra. Onsdagar är ju Colbys långa dagar och han slutar 15:30, medans jag hämtar Sierra vid tolv. Jag fixade lunch till henne, sedan lekte vi fem minuter med hennes dockskåp innan det var dags för saga samt sängen. För det mesta brukar jag försöka få henne att ta en nap, men det lyckas inte alltid. Idag gick det dock väldans bra och efter en timme och en kvart kom en rosig liten tjej med rufsigt hår till mig, där jag satt i soffan, och ville gosa lite. Ibland är det inte fy skam att vara au pair inte! Har aldrig riktigt tänkt på det innan, men det kommer nog bli jobbigt att säga hejdå när den dagen väl kommer.

Sleeping beauty

Det känns verkligen som om jag inte sovit ett dugg inatt. Stängde av datan vid elva, och jag brukar aldrig ha problem att somna. Hur som helst gjorde min axel/nacke (som jag har problem med ibland) ont och tillslut gick jag upp för att ta en värktablett. Som om jag inte tyckte det var jobbigt nog bestämde sig tabletten för att fastna i mitt bröst. Hur mycket vatten jag än drack ville den inte ner. "Great" tänkte jag och tassade försiktigt på tå till köket för att hämta en banan. Jag tänkte att om man äter något så lär ju tabletten åka ner tillsammans med maten. Efter mycket om och men gjorde den det, och jag var tvungen att borsta tänderna igen innan jag kunde lägga mig. Mådde lite halvt illa och funderade på om tabletten verkligen var nere i magen. Sedan låg jag där timme efter timme.. Jag blev såklart kissnödig eftersom jag hade druckit så mycket vatten och var tvungen att gå upp två gånger. Tror max jag halvsov kanske två timmar, så idag har jag ingen som helst lust att varken gå till gymmet eller engelskan. Nu ska jag kolla på julkalendern och försöka sova en blund. Hoppas jag lyckas!

Blandade nationaliteter

Tisdagen avslutades med kaffe tillsammans med Danielle. Kommer verkligen sakna det! "Vi ses om en halvtimme på Starbucks" kommer ju inte vara aktuellt så länge till. Trist.. Fin fina tjejer det där! Engelskan i morse gick i alla fall strålande. Jag måste säga att även om det är långtråkigt, så är det lite kul att ha en klass att gå till. Jag saknar verkligen skolan! På torsdag ska jag berätta lite om Sverige för hela klassen. Vi pratar om olika kulturer, så det blir inte bara fakta (befolkning 9,4 miljoner, grannland Norge.. etc.) utan jag ska komma på något typiskt svenskt. Typ att om man sätter sig på sätet framför någon på bussen om det finns fullt med andra tomma platser blir man lite illa berörd. Haha, typiskt svenskt beteende eller vad? Idag pratade vi även om skatt, och alla tappade hakan när jag berättade att i Sverige betalar vi minsann över 30% i skatt och att skola samt sjukvård är gratis. En annan sak som också förvånade var vår betalda föräldraledighet upp till 2 (?) år. Tänk vad bra vi har det i lilla Sverige!
På tal om ingenting, har inte min lilltjej världens finaste ögon så säg?

College

Nu har jag anmält mig till en psykologikurs som handlar om livets utveckling. Verkar intressant tycker jag! Den börjar i mitten av januari, och från vårt nya hus kan jag gå dit verkar det som. Najs! Nu ska jag iväg på min engelskakurs, inte så roligt men mycket nödvändigt!

Flytt

Började dagen med en timmes promenad. När jag går där vid sjön och lyssnar på musik tänker jag verkligen på allt möjligt. Men för det mesta tänker jag på hur det ska bli när jag kommer hem. Och jag har kommit fram till att det ska bli ganska så bra! Jag vet inte om jag har nämnt det här jag ska skriva nu i min blogg tidigare, men jag och min värdfamilj ska i alla fall flytta. Den 6 januari är det sagt, och vi ska bege oss till andra sidan Golden Gate bron till ett ställe som heter Marin. Detta känns både kul och tråkigt, men jag kommer verkligen sakna mina två tjejer som jag inte kommer se flera gånger i veckan längre. Det andra som känns lite trist är att jag måste börja om med allt. Lära mig att hitta, få nya vänner, komma in i rutinerna. Men men! Jag har ju aldrig flyttat i hela mitt liv så det kan nog bli intressant. Kommer saknar Burlingame avenue och alla mysiga kvällar jag har spenderat där. När vi har flyttat är det bara ett halvår kvar, kan ni tänka er? Då har jag varit här halva tiden och jag måste säga att det har gått sjukt fort. Även om jag trivs här så längtar jag hem. Fast när den dagen kommer blir det nog svårt att säga hejdå till mina kids som jag kommit så nära. Igår hade vi i alla fall en superbra dag tillsammans och jag gillart!

Mina fina


Andra advent

Idag är det andra advent. För det mesta saknar jag inte Sverige sådär jättemycket så jag går runt och tänker på det hela tiden. Men nu i juletider saknar jag precis allt. Jag saknar doften av tändstickan när mamma tänder ljus, jag saknar lussebullen jag brukar äta som efterrätt till frukosten, jag saknar julgardinerna, jag saknar Stockholm och de fina juldekorationerna,  jag saknar snön (även om ni inte har någon just i år), jag saknar att köpa gran tillsammans med pappa, jag saknar adventsljustakarna i fönstren, jag saknar att handla julklappar, jag saknar att fundera på vad jag ska ha på mig på julafton, jag saknar att öppna min dörr på julaftonsmorgonen och hitta ett paket i min julstrumpa, jag saknar den mysiga känslan jag får varje år och jag saknar min familj. Det är andra advent, men det känner jag tyvärr inte av här borta. Jag får leva på mina minnen och se fram emot nästa år istället. Hoppas ni har en mysig andra advent hemma i vårt långa land!

lovely lördag

Förutom att ha jobbat idag så hann jag även med en tripp till ett outlet tillsammans med Danielle och Mathilda. Tyvärr hann  vi inte ta det lugnt och strosa omkring som vi ville men jag kände mig ändå ganska nöjd. Kom hem med ett par jeans och en plånbok. Ganska gött faktiskt! I morgon söndag blir det jobb mellan 11-17 sedan antar jag att det blir middag med Danielle. Mathildas hela familj kommer nämligen hit till USA imorgon och därför har hon inte tid med oss. Jag är lite avundsjuk faktiskt! Skulle ju inte vara helt fel att få krama min fina familj, men jag får vara tacksam över att de kommer hit i början av april. Längtar! Nu ska jag fortsätta kolla på TV och slappa. Skönt skönt.
Det var rea, så jag kunde inte hålla mig!

You are my sunshine



Julkalendern

Äntligen fredag, tänker vissa, jag ska tyvärr jobba både lördag och söndag och sedan börjar en ny vecka. Ikväll ska jag i alla fall ut och äta middag med tjejerna, det ska bli mysigt. Annars händer det inte så mycket. Är lite avundsjuk på min storasyster som lite spontant bestämde sig för att åka hem till Vallentuna över helgen, önskar ibland att jag kunde göra det. Hoppas ni får en fin helg alla, och jag hoppas snön snart besöker er! Sedan vill jag bara avsluta med att säga att julkalendern verkar ju vara bra. Har sett de första två avsnitten och det känns verkligen som om de har lagt lite krut på den i år. Äntligen!

nio timmar engelska

Jag känner mig väldigt duktigt, har varit på engelskan i förrgår och igår, samt att jag ska gå idag också. Det är ju lika bra att börja samla ihop mina 60 timmar så att jag inte sitter där i juni sen och upptäcker att jag inte har fått ihop allt. Dock är det inte så kul och jag är lugnt bäst av alla.. Haha, men jag tackar för det! Jag sa det till Danielle härom dagen "Gud vad skönt att vi kan prata bra engelska!", vilket jag verkligen tycker. Hur som haver så känns det skönt att jag har kommit igång! Min faster har ju tjatat på mig ända sedan jag kom hit, haha (tack för att du bryr dig). Igår skypade jag i alla fall med min fina man, och idag ska han och vår vän Tom ta flyttlasset och åka till Norge. De ska bo hos Pierres syster Cecilia och ta lite ströjobb och spara ihop massa pengar. Det känns himla bra att Pierre inte bara sitter hemma nu när jag är här, utan att han också får ha lite äventyr. När våra äventyr tar slut börjar vi ju vårt gemensamma!

RSS 2.0