Fullspäckad helg

Idag ska jag först jobba och sen åka direkt till match. Match mot Skå, en vinst vore väl på tiden tycker jag! Sedan bjuder ju dagen på mer fotboll när jag självklart ska se Champions Lueague finalen. Heja Barca! Jag och Pierre åker ju snart till Barcelona så det skulle ju vara trevlig om dom vann. Annars så har jag inte så mycket för mig, jobb står på schemat för hela veckan. Åtta dagar i rad är väl inte idealt, men med tanke på att mitt rekord är 15 dagar i rad så känns det ändå helt okej..
Igår testade jag att locka till mitt korta hår, jag gillar´t!

Han tog av sig sin kavaj, sparka av sig båda skorna


Torsdag

Favoritfrukost, ost/skink macka med gurka och blåbär/hallon smoothie.

Lagom är bra

Jag har nu ganska exakt två månader kvar i Sverige, och det känns alldeles lagom. Lagom lång tid att hinna leva i den vardagen jag har nu ett tag till, och lagom lång tid till att hinna göra det jag vill göra innan jag åker. Synd att det inte finns ett ord som översätter lagom bra på engelska. Men vad gör det? Mina förväntningar och förhoppningar inför mitt år i USA är väldigt stora/höga och jag är övertygad om att det kommer bli en utav de bästa upplevelserna i mitt liv. Jag längtar!

Början på ett äventyr

Klappat och klart, Burlingame 30 minuter utanför San Francisco kommer bli en au pair rikare! Min familj heter Binder, och de två barnen som jag kommer ha hand om heter Colby (4 år) och Sierra (2 år). Euforin är total och jag kan knappt bärga mig tills planet lyfter den 25 juli. Galet glad brud säger over and out!

Fjärilar i magen




För det är kö från gatan upp till hallen

I lördags var jag hemma hos Sofia och vi firade att hon fyllt tjugo, och det var en mycket trevlig kväll! Blev dock inte så många bilder eftersom jag hade glömt att ladda batteriet till kameran.. Nå väl. Idag är jag ledig och jag vet inte riktigt vad denna dag har att bjuda på än.

20-åringen själv



Jag i min nyaste klänning och frisyr!

Två världar

Nu har jag varit hemma i elva dagar, och jag måste säga att Afrikaresan växer mer och mer i mitt huvud. Tänk att jag har matat giraffer, snorklat och varit på barnhem i Afrika! Trots allt fantastiskt jag har upplevt så har resan till Kenya har verkligen fått mig att inse att större delen av jordens befolkning lever i extrem fattigdom. Vi som bor i Sverige borde vara tacksamma varenda dag på hela året att vi har det så bra. Vi duschar i vad dom i Afrika skulle kalla sitt finaste dricksvatten och vi slänger mat som kan mätta flera tusen hungriga magar ute i världen. Under mina tre veckor i Kenya hade jag hela tiden en tanke i mitt bakhuvud, en tanke som gav mig lugn; "jag har ett hem att komma hem till". Först nu vet jag hur lyckligt lottad jag är, och för dig som undrar om en resa till ett u-land förändrar ens syn på världen så är mitt svar ja.

Barcelona 23-28 juni

Min fina Pierre på Mallorca i somras

Ny vardag

Vädret vill inte visa sig från sin bästa sida och det enda jag kan göra fram tills jag börjar jobba klockan tre är väl att sitta inne. Förresten, shit vad tiden går snabbt! Det är redan mitten av maj, nästan sommar och om mindre än två månader åker jag och la familia till Halmstad som ett sista gemensamma stopp innan jag och Maria drar iväg på våra åtskilda äventyr. Jenny är inte alltför glad över sin nya situation och höll nästan på att avlida när jag var i Kenya och hon var tvungen att vara ensam med mamma och pappa i tre veckor. Men det är bara att vänja sig syster lilla! Och för er som undrar så går au pair grejen långsamt framåt, har inte hittat en matchning än men inom en snar framtid vet jag var jag hamnar. Spännande!

Life´s good

Jobb - match - 20-årsfirande, ganska fullspäckad dag!

New haircut


Kenya



Sol i Vaxholm

Dagen har till mestadels spenderats i en nercabbad bil med hög musik. Förutom det så har jag och Matilda slappat på några klippor i Vaxholm och haft det alldeles underbart! Mjukglass med strössel i hamnen smakade gott efter några timmar i solen. Nu har vi, familjen, precis ätit grillat och min mage står i fyra hörn. Sommaren är påväg med stormsteg och jag gillart!

Solsken och nercabbad bil

Första jobbdagen avklarad och det gick strålande! Förresten, what´s up with the weather?! 25 plus och strålande sol, maj månad är verkligen älskad av alla just nu! Och dagen blir bara bättre. Först åker fotbollskläderna på och jag får återse mitt fina lag, efter det blir det myshäng med icagänget. Detta gillas skarpt!

Jag är Lucy in the sky, jag är högt över molnen


Måndag

Idag är jag ledig och vädret är toppen. Undra vad jag ska hitta på! Sitter just nu och kollar på "Prinsen av Egypten", en film jag såg när jag var liten och som jag kommer ihåg att jag tyckte var bra, och ja den verkar fortfarande vara bra! Imorgon börjar min vardag igen, jobb 7-15 och sen träning. Känns ändå helt okej, man kan ju inte vara ledig för alltid liskom.

Hemma

Nu har jag vaknat upp i ett soligt vår-Sverige där allt är så mycket grönare än vad det var för tre veckor sedan. Luften känns ren, husen är fina, duschen har bra stråle och fräscht vatten, samt att toaletten spolar bra. Tänk vilka småsaker som egentligen är de stora sakerna! Resan hem tog bara 27 timmar.. Men som sagt, nu är jag hemma och det känns toppen! Kommer kännas lite konstigt utan dessa två filurer men men.

Maria och Sanna, och mangojuicen vi älskar!

Ett land långt bort

Tre veckor i afrika, tre veckor utöver det vanliga. Min resa till Kenya har gett mig minnen för livet och jag kommer med glädje titta tillbaka på den här tiden.




Lycka och hjärtesorg




Snorkling i Indiska oceanen

Idag snorklade vi och jag säger bara oh my god. Jag har aldrig upplevt nåt liknande! Fiskar i alla världens färger omringade oss och det kändes nästan som i en dröm. Fiskarna simmade runt bland rosa, gula och lila koraller och jag fick känslan av att jag befann mig i ett gigantiskt akvarium! Dom var så himla orädda och helt plötsligt befann vi oss i ett stort stim av glittrande och lysande färger. Att snorkla är verkligen nåt speciellt, helt jäkla fantastiskt skulle jag vilja säga!


Fina fisken

Tiden springer iväg och mina dagar kvar i afrika går nu att räkna på en hand. Veckorna jag har varit här har verkligen gått hur fort som helst, men ack så underbart det har varit! Imorgon ska jag och Maria förmodligen snorkla, och jag som är rädd för fiskar har en ganska bitterljuv känsla inför detta. De amerikanska tjejerna säger att korallrevet och fiskarna var fantastiska, helt klart den bästa snorklingupplevelse dem haft och därför ska jag tvinga mig själv att genomföra det. Förhoppningsvis kommer jag få en wow-upplevelse som jag kommer minnas livet ut, och med det i tanken så är det ju faktiskt värt det!

RSS 2.0