Pluggsnille

Har suttit med min psykologiuppsats hela kvällen, och jag måste säga att det har gått över förväntan. De första meningarna var lite knepiga men när jag väl kom igång var det precis som om jag inte gjort något annat under hela mitt liv. Skämt och sido, men jag är faktiskt nästan klar och jag känner mig ruskigt nöjd att jag kom så långt under första försöket. Uppsatsen ska vara klar på måndag och det kommer den absolut att vara. Nu blir det sängen, mycket välförtjänt såhär klockan 23:07. Puss på er!

Fortsättning tisdag

Det blir inget bibliotek för mig ikväll, slutar 21:15 och det stänger 21:00. Haha. Jag får helt enkelt hitta motivation här, det ska nog gå. Idag skypade jag först med min kära mamma som jag får återse om drygt en månad. Det kommer bli helt galet underbart! Jag vet inte hur jag kommer reagera när jag ser min familj igen, men det kommer nog kännas helt fantastiskt. Sedan fortsatte jag skypandet tillsammans med Viktoria och Sofia och det var mycket trevligt vill jag lova! Har inte insett förrän nu att jag verkligen saknar mina tjejer där hemma, och jag längtar tills vi alla ses igen. Efter gymnasiet blir det så himla svårt att hålla kontakten med alla. Alla är ute och flänger på olika håll och man hamnar i otakt på något sätt. Desto bättre lär det ju då bli när vi ska ses och berätta om alla våra äventyr, och jag ser fram emot det supermycket!
Söta Sofia på hennes 20-års kalas. Hittade ingen bild på dig Viktoria, men alla vet ju hur himla snygg du är!

Tisdag

Sov tio timmar inatt och ändå känner jag mig seg. Knasigt. Idag har jag en liten jobbpaus mitt på dagen och då blir det gymmet och skype. Ska faktiskt bli skönt att svettas lite! Ikväll måste jag skriva på min psykologiuppsats, roligare än så är inte livet här denna vecka. Får se om jag åker till biblioteket och skirver eller om jag gör det här på mitt rum. Har en förmåga att bli distraherad av annat så bibblan är nog bäst. Hoppas er tidsag har varit bra! Klockan är ju liksom 17:30 hemma i Sverige.

No words.

Mannen på bilden har ju hängt med ett tag och såhär snygga var vi 2008. Många kanske undrar hur det går för oss nu när jag befinner mig i Kalifornien och han i Oslo, och jag kan säga er att det går precis som vanligt; bra. Helt otroligt jäkla bra för den delen. Det går inte en dag utan att jag älskar den killen lika mycket som jag har gjort under de senaste 6 åren. Du och jag. Anna och Pierre, Anzo och Pierrkan, Snuttebulle nr1 och 2, den bestämda och den medföljande, den sjusovande och den tvtittande, godisgrisen och tvättbrädan, blond och blondare, spenderaren och spararen, den hetsiga och den lugna, klassmamman och det instängda partyodjuret, bill och bull, piff och puff, yin och yang. Det är helt enkelt vi.

Tygskor på torr asfalt

Dessa fina tygskor går jag i nu för tiden. Hur sköna som helst och de kostar endast 12 dollares. Ska köpa ett par vita också inom sin tid. Najs! Vad har ni för väder i Sverige? Jag hörde att våren var på väg? Just nu har Colby en kompis här och Sierra är i skolan så jag har inte så mycket att göra förutom att sitta vid datan. Ganska soft faktiskt. Ikväll blir det psykologi. Lång dag men det går väl an!

Minisemester i Burlingame

Helgen är över lika snabbt som den kommer och nu sitter jag här igen. Söndag kväll är alltid lite vemodig på någotvis, men så är det nog för alla. Helgen har i alla fall varit super. På lördagen begav jag mig som sagt till Burlingame för att umgås med mina två favoriter. Jag måste bara påpeka igen att det suger att vi inte längre bor så nära varandra (45 min i bil utan trafik, 1,5 h kommunalt), men jag älskar verkligen när vi ses. På lördagen stod tacokväll på schemat, Mathildas mamma hade skickar tacomix samt guacamolemix och det smakade precis som svensk tacos. Så himla gott! Mätta och belåtna slog vi oss ner i soffan tillsammans med glass och hyrfilm. Bra kväll helt enkelt. På söndagen gjorde vi ägg och bacon frukost innan vi begav oss till ett shopping mall för lite fönstershopping och bio. Vi såg "Wanderlust" med Jennifer Aniston, och konstigare film får man ju leta efter. Dagens stora achivement var nog ändå att jag slog till på ett par riktiga Ray Bans, och jag har nog aldrig sett världen bakom ett par solglasögon så tydligt! Det är skillnad på brillor och brillor vill jag lova.. Jag har alltid tänkt att jag ska köpa mig ett par riktiga under mitt år här, och varför inte precis just idag? Asbra känns det! Efter shoppingcentret blev det lite Oscargala-tittning innan jag åkte tillbaka till Larkspur. Summa av kardemumma, bra helg helt enkelt.

Nio timmars dygnsskillnad men ändå så nära

Idag stod jobb på schemat, men jag hann även med att skypa med tre fina filurer hemma i Vallentuna. Det är alltid lika mysigt att skypa med mamma, pappa och Jenny och jag blir alltid på så himla bra humör. Ibland känns det verkligen som om jag är med dem där hemma i huset, och jag får en sån himla skön känsla i hela kroppen. Utan skype hade jag aldrig klarat mitt år här så pass bra. Förresten har jag varit borta i sju månader nu. Sju. Ibland går tiden faktiskt väldans fort. Idag på kvällen blev det middag och bio med två svenska au pairer. Vi såg "This means war", en komedi som satt fint så här i slutet på veckan. Dessutom var en av killarna så sjukt snygg att jag trodde jag skulle dö. Oh my god. I morgon blir det Burlingame och brudarna, vilket gillas skarpt. Jag välkomnar helgen med öppna armar!

Solig torsdag

Idag stod termometern på 24 grader celsius, och det är bara att tacka och ta emot. Jag och kidsen har spenderat mestadels av dagen utomhus i det fina vädret och nog fick jag smörja in dem i solkräm. Vi åt även lunch ute och hade det allmänt mysigt. Jag och Colby har dessutom haft väldigt intressanta samtalsämnen dagen igenom, när den lilla mannen kommer igång så finns det inte något stopp. Det är så härligt att höra alla hans tankar! Idag har det inte känts som om jag har "jobbat" utan jag har bara haft en otroligt bra dag tillsammans med mina två mysiga värdbarn. Vardagen här kan nog inte bli så mycket bättre.

Prinsessa

Läste nyss på aftonbladet att Victoria fått en liten prinsessa. Tyckte det var värt att nämna innan jag somar! Grattis kungafamiljen!

Sommar?

Idag stod termometern på 27 grader celsius här i Marin. Jösses Amalia! Så varmt har jag nog aldrig upplevt det i februari i hela mitt liv. Dagen till ära var jag ledig så det blev gymmet och skype till att börja med. Sedan begav jag mig till city där jag mötte upp Danielle som också är ledig och vi strosade omkring, åt glass, pratade om allt, åt middag samt kaffe på det. Mycket trevligt må jag säga. Gillar att umgås med mina donnor mitt i veckan eftersom det aldrig sker nuförtiden. Är så glad att jag träffat er!
Jag och Danielle i Las Vegas.

Vardag

Just nu sitter jag på bibblan och har precis hittat min psykologi artikel som jag ska utgå mitt arbete ifrån. Känns inte alls kul, jag antar att det bara är att få det klart. Jag måste faktiskt säga att jag har tagit mig lite vatten över huvudet, men nu får jag stå mitt kast. Jag kan ju inte betala massa pengar för att skita i kursen! Önskar dock jag hade tagit något annat.. I morgon börjar jag vid 12-tiden (inte helt hundra) och då ska jag nog till gymmet en sväng. Jag har tyvärr inte fått till det här med gymrutin ännu, eftersom jag jobbar hela dagarna och jag hatar verkligen att gå dit på kvällarna, så himla proppat med folk! Det är kö till precis allt och man får bara ha löpbandet/spinningcykeln/crosstrainern i tjugo minuter. Usch, hatar det verkligen. Men de dagarna jag börjar senare åker jag gärna dit. Synd att det inte är så ofta bara. I Burlingame var jag ledig tre timmar på dagen när barnen var i skolan, men här i vår nya vardag har jag inte den lyxen. Nåväl. I kväll blir det One tree hill i sängen, bästa!

Grand Canyon och Las Vegas

Okej, vart ska jag börja? Jag har haft den bästa helgen någonsin! Förutom att vi körde en och en halv timme fel när vi skulle till Grand Canyon och att jag glömde min kameraladdare på hotellet så har dessa dagar varit helt otroligt awesome. Grand Canyon var precis så stort som man hade tänkt sig och att stå där i eftermiddagssolen och lyssna på tystnaden med två fantastiska vänner är ganska svårslaget. När vi sedan gick ut i självaste Vegas på kvällskvisten trodde vi aldrig att vi skulle komma i säng klockan 5:30 (ett dygn senare än när vi började resan), ibland kan livet överraska en riktigt ordentligt! Vilken kväll vi hade, herre min gud alltså. Jag har nog aldrig skrattat och dansat så mycket under hela mitt halvår här och när vi sedan vaknade dagen efter mådde vi som vi förtjänade. Men inte kunde vi ligga och såsa på hotellrummet när vi befann oss i Las Vegas utan vi gick ut för att se vad staden hade att bjuda på i dagsljus. Jag kan ju säga att jag aldig sett något liknande. Man visste inte vart man skulle titta för allt är så otroligt häftigt! Det finns bara ett Vegas och att min helg tillsammans med Danielle och Mathilda blev såhär lyckad gör mig så sjukt glad. Jag kan verkligen tänka mig att åka tillbaka!

Vegas baby

Idag är min sista jobbdag för veckan, ikväll beger jag mig ner till Burlingame för att sova hos Mathilda och imorgon bitti åker vi (+ Danielle såklart!) till Las Vegas och Grand Canyon. Jag har nog inte riktigt fattat att vi ska åka för jag har inte ens packat än! Herregud.. Men det ska i alla fall bli svinkul! Nu måste jag ladda kameran.

Psychology of human development over the lifespan

För er som undrar skvallrar rubriken om vad jag sysslar med just nu. Detta är vad min kurs heter och jag sitter här och försöker hitta en "developmental psychology journal article" som jag kan utgå min uppsats ifrån, men det går inte så jättebra. Jag nog ge upp det här och gå till skolans bibbla imorgon när jag slutat jobba, de kanske kan hjälpa mig. Jag är inte alls taggad på den här uppgiften alltså, men jag fokuserar på hur bra det kommer kännas sista dagen när hela kursen är klart. Den är inte förrän maj, men i alla fall. Det som jag hittills tycker är den största skillnaden med att studera här i USA jämfört med Sverige är alla principsaker. Min lärare hade en 50 minuter lång genomgång på hur vi skulle skriva denna assignment, alltså inte själva innehållet, utan bokstavligen talat HUR. Typsnitt, indrag, inga sidonummer, single spaced, absolut inte ditt namn på mer än första sidan och bla bla bla. Jag har i och för sig inte pluggat på universitet hemma i Sverige än, men herregud vad han malde på om småsaker! Och det gjorde ju mig skitnervös för tydligen har det han gick igenom väldigt stor inverkan på betyget med avdrag av poäng och sådant och jag känner bara; men come on! Bry er om något viktigare istället. Punkt slut.
Tur att jag har lite jordgubbar att mumsa på.

Tuesday

Var ledig mitt på dagen en och en halvtimme så jag skypade med Pierre. Gud vad jag saknar den grabben asså! Men nu är det ju bara 5,5 månader tills det är vi igen, så håll ut! Nu ska jag fortsätta jobba. Ikväll ska jag börja med min psykologi uppsats som ska vara klar den 5 mars. Loooove it. Puss!

En underbart bra födelsedag

Gårdagen blev så himla lyckad. Först träffades jag, Danielle och Mathilda inne i stan på vårt hotell för att sedan knata iväg och köpa nya jeans till mig. Jag var i desperat behov av ett par nya och det blev minsann ett par riktigt fina Levis. Efter det gick vi tillbaka till hotellet, fast det tog hur lång tid som helst för det var en kinesisk parad inne i stan på grund av det kinesiska nyårsfirandet, och vi blev nästan mosade. När vi väl kom fram drog vi igång musiken, fixade oss och drack lite vin. Att bara göra sig i ordning är verkligen något jag saknar här! Vid 19-tiden mötte vi upp Tina och Sarah (två av mina nya Marin-vänner) på en asiatisk restaurang som var väldigt busy, och trots att vi hade bokat bord fick vi vänta en halvtimme, dåligt. Restaurangen var i alla fall väldigt mysig och maten var kanon. Jag beställde även in en mojito, bara för att, och den smakade riktigt bra såhär efter snart sju månader. Det kändes verkligen toppen att kunna beställa en drink! Eftersom jag var födelsedagsbarn denna afton bjöd restaurangen på efterrätt vilket gjorde mig väldigt glad. Efter restaurangbesöket fortsatte vi till hotellet där vi snackade, spelade kort och skrattade några timmar. Under hela kvällen hade jag en såndär riktigt bra och skön känsla, man lever liksom i nuet och man har det så himla härligt! Hela min födelsedag var verkligen awesome! Helhelg inne i stan är något vi borde göra oftare. Dag två vaknade jag, Danielle och Mathilda och konstaterade att en burrito skulle sitta fint och efter både lunch och bio begav jag mig hemåt. Jag hade inga höga förväntningar över min födelsedag och hur den skulle firas, men jag kan ju bara konstatera att den blev toppen. Tack alla fina tjejer!

Happy birthday to me

Ja då var dagen kommen. Dagen med stort D, nämligen min födelsedag! Tjugoett hela år har jag hunnit bli och dagen har börjat väldigt bra. Ställde klockan på 07:57 för att skypa med familjen Lidman där hemma och vilken skönsång jag fick vakna till. Tyvärr blev det inga tulpaner eller tårta men det gjorde inte så mycket. Maria var hemma från Kalmar så det blev en hel familjereunion. Lycka! Sedan blev det skype och en ytterligare lite skönsång från världens finaste pojkvän som befinner sig i Oslo. Tack alla ni, det är skönt att jag har er på andra sidan jorden! Sedan blev det brunch på ett jättemysigt ställe här i Larkspur med min värdfamilj och jag åt bagel med cream cheese, rökt lax och tomat. Så himla smarrigt! Jag fick dessutom ett presentkort på ett spa där man kan välja bland massager eller ansiktsbehandlingar. Sjukt najs! Nu kommer jag till den bästa delen, nyss alldeles random, bestämde jag och mina Burlingametjejer att vi skulle bo på hotel och parta till det lite extra. Det är inget superfint hotel men det kommer ändå bli kanonskoj! Det kommer nog bli en ovanligt bra födelsedag.

Vaniljlatte

Slutade jobba för en halvtimme sedan och nu sitter jag på Starbucks och dricker en latte. Skulle egentligen gått på bio ju, men nya Matilda behövde jobba. Jag kände för att komma ut ur huset lite så jag tog mitt pick och pack och begav mig hit. Ganska skönt faktiskt. Att jag är den enda gästen är väl kanske mindre kul.. I morgon blir det i alla fall bio med några tjejer. På lördag, även kallad min födelsedag för er som inte har koll, så blir det bruch med min värdfamilj och sedan middag i stan med några svenska tjejer (Mathilda och Danielle bland annat, of course). Toppen!

Även om det går långsamt så går det ganska snabbt

Ojdå, dålig uppdatering! Dagarna flyter på så himla snabbt och snart är det helg igen. Ikväll blir det nog bio tillsammans med en ny svensk tjej som precis anlänt till Marin, och knasigt nog heter hon exakt samma namn som min Burlingame Mathilda. Haha ganska konstigt faktiskt. Annars händer det inte så mycket. Psykologin kills me  men det får väl lov att vara så.. Och just det, jag längtar tills min familj kommer. Men först födelsedag och Vegas!

Måndag

Vaknade 07:58 idag, två minuter innan jag skulle börja, och svor mig förbannad över att väckarklockan inte ringt. Jag måste ha stängt av den i sömnen, men det brukar jag aldrig göra! Ytterst underligt.. Dagen har i alla fall flytit på i det vanliga tempot och nu har jag precis slutat (17:00). Jag ska äta något sedan blir det psykologi i tre timmar. Måndagar är rätt sega faktiskt.. Men i morgon är det tisdag och jag är ledig typ halva dagen! Lyckos mig.

En väldans bra helg

Helgen har varit superbra, och så har även vädret! I söndags träffades vi tio au pairer i stan och åt lunch på Hard Rock ute i solen. Det var säkert tjugo grader, mycket najs med andra ord. Danielle och Mathilda fick träffa mina nya vänner, vilket kändes kul. Det finns ingen brist på svenska tjejer i SF vill jag lova. På kvällen träffades jag och fyra av tjejerna som bor här i Marin och gjorde hemmagjord sushi. Det var både gott och trevligt och jag somnade mycket mätt och belåten efter en fantastiskt bra dag. Idag, söndag, så stod en sak på schemat för både mig och alla amerikaner, nämligen Super Bowl (de två bästa lagen i NFL). För er som inte vet vad det är kan jag ju tala om att det är den största sporthändelsen på hela året och det är fler människor som ser på denna match än på OS. Detta kunde jag ju inte gå miste om, även om amerikans football inte är min favoritsport. Snälla hostparents som jag har fick jag ta bilen ner till kära Burlingame för att träffa mina två donnor. Innan TV-tittandet startade så åt vi lunch på Cheesecake Factory och jag tror att det har blivit vårt nya favvoställe. Så himla stor meny och inte allt för dyrt! Matchen sågs sedan hemma hos Danielle tillammans med massa tilltugg och efter fyra timmar stod det klart att New York Giants vann (slog ut SF 49:ers i semefinalen..). Vi kollade självklart inte slaviskt på TVn under dessa timmar utan mycket snack och skratt blev det också. Det bästa med Super Bowl var ändå Kelly Clarkson som sjöng nationalsången samt halvtidsunderhållningen, nämligen ett ascoolt nummer av självaste Madonna. She´s still got it! By the way så kan jag ju säga att jag för första gången idag åkte över Golden Gate bron alldeles själv, och nog höjde jag volymen, tog på mig solglasögonen, tog ett djupt andetag och tänkte tanken att jag har det ju egentligen förjävla bra.

Fina turister


Bara massa kärlek

Jag börjar jobba alldeles strax men tänkte bara ge er en snabb uppdatering. Var på gymmet fast jag inte alls kände för det och sprang i en halvtimme. Det kändes awesome efteråt kan jag ju säga! Sedan svängde jag förbi och köpte "nålar" till min anslagstavla (tappade bort de andra nålarna i flytten) och hängde upp alla mina fina bilder. Min favorit är almenackan jag fick av min älskade familj i julklapp, bara massa fina bilder på oss! Har inte haft en almenacka eller kalender under hela min tid här och jag måste säga att jag har saknat det. Man får mycket bättre perspektiv på saker och ting och dessutom kan jag skriva in viktiga saker. De närmaste veckorna är min födelsedag samt Grand Canyon/Vegas inskrivet. Helt okej så här i deppigheten faktiskt. Nedräkning till familjens ankomst är också inskrivet. Idag är det 63 dagar kvar. Det låter ju inte alls så farligt måste jag säga. Sextiotre.

What doesn´t kill you makes you stonger

Jag spelar Kelly Clarkson och äter godis. Jag vet inte vad jag ska skriva, just nu har jag inte lust med något. Jag verkar ha kommit in i en halvårssvacka och det är inte ett trevligt ställe att vara på faktiskt. Jag skypade med mamma, pappa, Jenny och Pierre idag och det blev ju inte bättre av att se deras fina fejs, snarare blev saknaden större. Fan.. Ibland önskar jag att jag var tio igen och inte behövde tänka på något annat än vad jag skulle äta till mellis. Men det är väl som min rubrik säger, what doesn´t kill you makes you stronger, jag har bara lite svårt att se det just nu.

RSS 2.0