Med solen i ryggen och vinden i mitt hår


Livet vid ekvatorn

Jag har glömt att berätta att min kära väska kom här om dagen och gissa om jag blev glad? Numera går jag alltså i mina egna kläder och känner mig väldigt lycklig över det. Ikväll ska vi hem till några av Marias och Sannas amerikanska tjejer som ska bjuda på middag samt trevligt sällskap, sedan ska vi gå ut och roa oss lite på stan. Malindi är ganska liten stad men ack så mysig, många små affärer med mycket grejor att kolla på. Förhoppningsvis får jag med mig lite fina saker hem. Nu ska vi snart lägga oss vid poolen här på hotellet och njuta av ännu en dag med sol, bad och färskpressad juice!



En bild från dagen då vi matade giraffer

Plötsligt händer det

Som alla vet så ska jag åka iväg till det stora landet och vara au pair ett år och idag/inatt blev jag klar och godkänd av den amerikanska organisation som gör det möjligt för familjer att kontakta mig. Redan inatt ramlade det in två mail och det känns väldigt spännande! Nu måste jag verkligen börja tänka efter vart jag vill hamna och under vilka förhållanden. Det kan ju vara en trevlig nöt att knäcka när jag ligger och solar på stranden. Just nu snurrar tankarna i mitt huvud, och det lär dom ju inte sluta göra än på ett tag.. Ciao!

Vit

Första dagen på det nya stället Malindi är nästan avklarad, och det blev stranden hela dagen! Mindre kul dock att man störs mitt inallt solande av en pappa som står med sitt barn i famnen precis bredvid min solstol och säger: "Look at the tourists! White, huh?". Riktigt kul faktiskt..

Pineapple girl


försvunna kläder och giraffslem

Alla dagar verkar gå in i varandra här och jag och Maria var tvugna att riktigt tänka till vilken dag det faktiskt var. Igår åt jag min första afrikanska rätt, Curry Eggs och det var faktiskt, trots sitt namn, riktigt najs. Igår köpte jag också lite nya kläder eftersom jag inte har något bagage med mig (suck), och det var inte så kul att lägga massa pengar på det, men men. Det mest intressanta som hände igår var i alla fall att vi matade giraffer. Det var verkligen jättehäftigt! Väldigt fina djur det där. De roliga grejerna jag upplever här väger upp för den försvunna väskan, och jag hoppas på att vi ska hålla mitt huvud på positiva tankar resan ut! Måste erkänna att jag blir väldigt upprörd när jag sätter mig ner och tänker på min väska som är någonstans där ute, kanske i Europa, kanske i Afrika.. Men nog om det! Förutom att vi har apor som stör frukostlugnet på balkongen så har vi det himla toppen här nere!

Mombasa

00:05 i fredags natt landade jag på Mombasa Airport. Det första jag möttes av var massa mörka taxichafförer som alla ville ge mig det bästa priset, men jag letade efter ett annat ansikte. "Anna!", hörde jag någon som ropade och ett tjugotal meter bort kom min storasyster och hennes två kompisar gående. Hon var så fin, och jag blev så glad när jag såg henne! Allt kändes verkligen toppen, om man bortser från att min väska inte kommit fram.. Vilket den fortfarande inte har och jag börjar bli väldigt irriterad över detta! De tre dagarna jag har varit här har bestått av sol och bad, hotellet ligger precis på stranden och havet är sjukt varmt. Men det är ändå poolen vi spenderar mest tid i, vi verkar vara dom enda som gillar att bada för vi har den alltid för oss själva, ganska soft faktiskt. För att sammanfatta det hela leker livet just nu, en lunch kostar ungefär 25 spänn och det enda jag går runt i hela dagarna är bikini och sarong. Jambo mina vänner, vi hörs snart!


Afrika 15 april-7 maj 2011


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0