Burlingame

Det blev att jag åkte till Danielle fredag kväll, och nu sitter jag här på hennes rum mätt och nyduschad. Ska snart skypa med dem där hemma, har inte gjort det på typ en vecka så det ska bli najs. Om Några dagar kommer dem hit till SF! Åh vad jag längtar! Hur som haver, dagens planer är väldigt osäkra, himlen har nämligen öppnat sig så jag antar att vi kommer åka till ett shoppingcenter och bara hänga. Det finns så himla mycket mer att göra när det inte regnar! Buhu.. Det blir i alla fall bara jag och Danielle, vår tredje part i trion befinner sig nämligen på Hawaii. Vi är inte alls avundsjuka, nej. Hur som helst kan det aldrig bli tråkigt när man är med Danielle, även om det regnar eller inte.


Återigen helg

Både i onsdags och torsdags hade jag två trevliga kvällar. Onsdagskvällen spenderades på Cheesecake factory tillsammans med Isabelle, Elin och Sarah och torsdagskvällen spenderades hemma hos Sarah med samma gäng, plus Tina. Bra tjejer det där. Idag är det fredag och i helgen ska jag bege mig mot Burlingame, Danielle har nämligen invitad mig till en sleepover och det tackar man ju inte nej till! Vet dock inte om jag ska åka dit ikväll eller imorgon förmiddag, vi får se. Det kommer i alla fall bli asnajs.

En obeskrivlig känsla

Under mina åtta månader här i San Francisco har jag hunnit med massor. Jag har gjort saker som jag aldrig i hela mitt liv skulle kunna få in på några få månader, kanske inte ens under hela min livstid, om jag skulle stannat i Sverige. Att åka som au pair ger en verkligen möjlighet till så otroligt mycket. Allt ligger ju så mycket närmare här (även om det är 6 timmas flyg från kust till kust..), vilket betyder att det blir billigare att resa. Jösses vad jag är nöjd med mina resor hittills, det känns som om jag har gjort det som var ett "måste" när jag kom hit. LA, Miami, Grand Canyon och Vegas (Arizona och Tahoe var ett plus) stod verkligen högst upp på min lista och nu när jag tittar tillbaka på alla bilder så himla glad. Ett av mina absolut favorit moments under resorna var när vi stod framför Hollywoodskylten. Jag kan inte beskriva den känslan, men det var som om något varmt och härligt låg över en och jag ville inte åka därifrån. Den känslan jag hade precis just då, i den exakta stunden, är något jag aldrig kommer glömma. Och det är det som känns så fint. Jag kommer aldrig glömma det här, mitt livs äventyr, och om jag någonsin gör det så kan jag bara titta tillbaka på alla bilder och känna den där känslan sprida sig i hela kroppen.

Grått

Fy vad det ska regna varje dag, hela tiden. Idag har det fullkomligt vräkt ner samtidigt som det har blåst rejält. Det blev alltså bara att sitta inne med barnen idag, såhär lite har vi aldrig lekt utomhus. Så mycket som det har regnat i mars har det inte gjort under hela min tid här i Kalifornien, och om jag ska vara ärligt hoppades jag på att få slippa det. Regn kändes, innan månaden mars kom, som en ovanlighet och jag tog alltid för givet att det skulle vara klarblå himmel och sol. Vilket jag faktiskt kunde göra, vädret under mina månader här i USA har varit fantastiskt! Därför känns det extra trist att regnet verkar hålla i sig med tanke på att min familj kommer om drygt en vecka. Buhu.. Men men, vad ska man göra? Nu har jag i alla fall precis slutat jobba och ska gosa ner mig i sängen med "How I met your mother". Serien blir bättre och bättre måste jag säga.

Blås ut ljusen och önska dig något

I Sverige är det morgonen den 27 mars vilket betyder att det är min kära pappas födelsedag. Grattis! Jag skypade nyss med de tre kvarvarande familjemedlemmarna i Vallentuna och nog fick jag vara med och sjunga "Ja må han leva" samt titta på presentöppningen. Mysigt! Födelsedagar är faktiskt något alldeles speciellt, och jag önskar jag kunde få ge min fina pappa en puss på kinden denna dag. Men jag ska inte sura över det, för snart har jag dem allihopa här hos mig. Jag kan knappt fatta det. Vart har tiden tagit vägen? Och att mammas och pappas 100års kalas (50+50) var för hela fyra år sedan är rent ut sagt ofattbart. Åren rusar iväg och det gäller att njuta av varje dag. Idag kommer alltså min pappa att njuta lite extra, äta en tårtbit eller två. Han var ju faktiskt på gymmet igår trots allt, som han så fint påpekade. Grattis igen älskade du. Jag känner ingen annan som är dig lik och fy tusan vad du är bra!


En hejdundrandes helg

Gårdagens NBA match var awesome! Vi satt inte med den vildaste publiken, men nog skrek och hejade vi på Golden State Warriors. Pausunderhållningen med cheerleaders, människor som vann pengar genom att sätta skott, t-shirtutdelning samt musik var också super. Man hade aldrig tråkigt! Warriors ledde i stort sett hela matchen, men på slutet klantade dem till det lite och usch så spännande det blev. Det stod 109-108 när det var 15 sekunder kvar, och Sacramento Kings hade bollen. Vi satt som på nålar och som tur var fibblade Kings bort sin chans och vi alla kunde samstämma i ett segervrål. Yes! Helt klart en otroligt bra upplevelse. På söndagen när vi hade vaknat (Danielle och Mathilda sov hos mig) åt vi frukost på en restaurang, och det var hur gott som helst. Mätta och belåtna begav vi oss mot Golden gate brons utkiksplats på "min" sida, som vi aldrig varit vid. Det var helt fantastiskt. Jag har varit i San Francisco i åtta månader nu, men jag blir ändå lika beundrad varje gång jag ser denna fina röda bro. Det ligger något magiskt över den. Efter det strosade vi omkring i Saulsolito innan vi åkte och handlade mat till kvällens tacosmiddag. Vid 18-snåret kom Isabelle, Tina, Elin och Ida över och vi diggade Maggio och fixade middagen som blev supergod. Mycket snack och mat blev det innan vi vinkade hejdå till mina Burlingametjejer och satte på en rulle. Närmare bestämt "Footloose" (den nya som kom ut i år), och den är ju så sjukt mysig. För att summera hela helgen med ett ord; asbra. Jag älskar att ha helg!


Basketball

Väntar på att Tina ska hämta upp mig, sen blir det middag och basketmatch. Awesome! Lyssnar på Gavin Degraw "Not over you", sjukt bra låt. Dagen spenderades mycket riktigt i soffan. Hyrde Disneys "Törnrosa", åt glass och drack kaffe. Skön "tråkregnardag". Men som sagt, den ska bli bättre. Nu: NBA match. Hur coolt är inte det? So long my friends!


Lördagsmorgon

Idag är det lördag och det regnar. Förvånande. Jag hoppas verkligen det blir fint väder tills min familj kommer! Ikväll blir det i alla fall basketmatch, och det ska bli sjukt najs. Är inte helt hundra på vad jag ska göra fram tills dess, men vi får se. Regnet får mig att snegla mot soffan. Är ensam hemma, vilket typ aldrig händer, så att ligga i soffan framför tvn är rena rama lyxen! Nu ska jag nog skicka iväg ett sms till mami för att se om det finns tid för lite skype.

Pizza, vin, panna cotta och massa prat

Från början såg denna fredag ut att bli ganska tråkig, men den blev raka motsatsen. Jag träffade nämligen My! Fina Mysan, för er som inte vet det är hon en av min storasysters bästa vänner och samt sambo i Kalmar. Men nu är hon ute på äventyr och studerar i delstaten över Kalifornien, även kallad Oregon. Eftersom det är spring break nu så är hon på semester och ska även besöka Las Vegas innan studierna upptar igen. Det blev god mat och massa babbel. Det var riktigt härligt att träffa någon hemifrån och i sommar ses vi garanterat igen! Helt klart en otroligt bra kväll. Over and out.

Simlektioner

Internetet här i huset är så himla seg och dåligt, och igår kväll ville det inte alls fungera. En kväll utan internet är inte så himla uppskattad, men som tur är har jag ju mina älskade "One Tree Hill"-boxar med mig. Jag kunde helt enkelt inte slita mig ifrån dem när det var dax att lämna Svedala, jag håller dem otroligt kärt. Låter kanske töntigt men herre min gud vad jag älskar den serien! Nog om det. Idag hade barnen sina första simlektioner (privata, så de hade varsin lärare), och de var riktigt duktiga. Speciellt Colby som nu trivs som fisken i vattnet (rättare sagt under vattnet) och det dröjer nog inte länge innan han kan simma på riktigt! Sierra var lite svårare dock, men hennes simlärare var riktigt duktig och lirkade henne på ett förvånadsvärt bra sätt. Hon kan vara lite svår och fraser som "don´t touch me" och "I think I´m done now" hördes många gånger under de tio första minutrarna av lektionen. Jag kunde inte hjälpa att jag skrattade lite, hon är ju för söt. Till och med hennes simlärare, som förövrigt är en ung, vältränad snygging med skäggstubb (sorry Pierre, men shit vilken kille!) skrattade åt henne och sa till mig "She cracks me up", och visst gjorde hon det med sitt bestämda sätt och sköna kommentarer. Den unga lilla damen har sitt eget vis att göra saker och ting på ibland. När lektionen sedan var slut kunde jag inte få upp dem ur vattnet, de kunde verkligen inte få nog! Jag känner redan nu att poolen kommer bli en favoritaktivitet, och vi kommer spendera många timmar där. Beach 2012 är visst redan här, och jag känner mig inte alls redo. Haha..

NBA basketball

Slutade jobba för en liten stund sedan och nu ligger jag i sängen med datan. Ganska så skönt faktiskt. Nu ska ni få höra något roligt, i helgen ska jag, Danielle, Mathilda och Tina (en av Marin-kompisarna, från Sthlm woho!) gå på en NBA basket match. Det är inte mellan de bästa lagen men ändå! (Eller är det? Jag har noll koll, haha) Jag är sjukt taggad och det kommer bli ascoolt att se en riktigt NBA match. Att bo i USA har ju sina fördelar! Golden State Warriors tar emot Sacramento Kings på Oracle arena på lördag klockan 19:30. Jag kommer vara där, och jag kommer vara taggad.



Just nu.

Tv serier

Efter en välbehövlig sovmorgon (börjar 10:15) så känner jag mig back on track igen. Jag tog mig igenom gårdagen ganska så smärtfritt faktiskt. På kvällen somnade jag till "How I met you mother", en serie som min kära boyfriend har tjatat på mig om att se, men jag har aldrig riktigt fastnat för den. Men nu jäklar! Har sett några avsnitt och den är ganska rolig faktiskt. Andra serier som min man försöker få mig att se är "Entourage", "Big Bang Theory" och "Seinfeld". Får se hur det går med den saken.. Hur kunde vi bli så olika när vi suttit ihop i 6 år? Haha. Jag saknar den killen så himla mycket ibland. Men om fyra månader är det vi igen, precis som alltid.

.

Måndag. Har inte alls sovit bra inatt. Börjar jobba nu. Psykologi ikväll. Suck. Sjutton dagar kvar. 17.

Love you like crazy.


Helgens bravader

Återigen har jag haft en mycket bra helg. I lördags satt jag och Danielle barnvakt åt mina kids samt två andra i Burlingame. Rättare bestämt en gata upp från Danielles hus, så när vi var klara var det bara att knata hem till henne. Vi somnade gott bredvid varandra framför "Friends" (som vanligt) och vaknade upp morgonen där på av att solen kikade in bakom persiennerna. Solen har vi inte sett på ungefär en vecka nu så det kändes najs! Dagen till ära hade vi bestämt att gå på bio och se "21 Jump Street", som vi har längtat efter i flera månader, och OM den levererade. Jag har nog aldrig skrattat så mycket i en biosalong! Ni unga människor som läser min blogg måste se den när den kommer till Sverige, helt klart en femma! Efter det blev det Thaimat innan jag tog tåget och färjan hem till Marin County igen. Känns alltid vemodigt att lämna mina brudar, men jag känner att livet här i Larkspur flyter på och jag gillar området. Dessutom har jag ju träffas några fina svenska tjejer här med så det går väl ingen nöd på mig egentligen. Har bott här i två och en halv månad nu och jag måste säga att allt har blivit så mycket bättre än vad jag först trodde.

Härlig fredag

Igår var det en mycket bra fredag, även om det spöregnade hela dagen. Jag jobbade fram till 16:00 och då begav jag mig till gymmet och körde 45 minuter på crosstrainern. Efter det blev det en snabbduch innan jag bagav mig hem till Isabelle och åt middag tillsammans med henne, Tina och Elin. Mycket gott och trevligt var det, och hela aftonen gick i sent 90-tal tidigt 2000-tal tecken då vi lyssande loss på gamla klassdiscodängor. Nostalgi på hög nivå vill jag säga! Vi kom på hur många låtar som helst och vi alla gav skrik och tjut ifrån oss tillsammans med skönsång och det klassiska "dansa från sida till sida" dansen. Vi gjorde också den där "trådgrejen" när man är två personer som turas om att "lösa" problemet och ta över tråden på sina egna händer (svårt att förklara men om ni ser på bilden nedan vet jag att ni fattar vad jag menar!). Jag var hemma vid 12-slaget och somnade gott. Idag har jag skypat med både min pojkvän och familjen, alltid lika najs. Nu ska jag till stan för att möta upp Danielle och Mathilda. Idag är det även St. Patricks Day här i USA så hela staden kommer väl vara grön. Vi får se! Ha en bra helg kompisar!



Vår goda middag!



Elin och Isabelle

21 dagar

Regnet fortsätter och jag hoppas innerligt att det kommer vara solsken när min familj anländer om exakt tre veckor. Jag kan inte fatta att jag ska få krama och pussa på min familj om bara 21 dagar, det är verkligen helt galet! Har jag sagt att jag är excited? I och för sig saknas ju mormor då, men henne får jag krama om 4,5 månader. Att de kommer hit nu i april var nog det bästa som kunde hända. När allt bokades i oktober kände jag bara "men blää vad lång tid det är kvar! Kom tidigare!", men nu är jag så himla glad att jag höll ut. Jag har hela tiden haft den femte april att se fram emot och långsamt har den dagen kommit närmare. Det var riktigt jobbigt när både Danielle och Mathilda hade sina svenska familjer här vid jul, men nu känns det tusen gånger bättre, så värt väntan liksom. Jag är en riktigt familjetjej och familjen Lidman på Mörbylundsvägen är verkligen mitt allt.
25 juli, mamma och jag på Arlanda.

Fortsatt regnigt med inget uppehåll för sol

Dagen har bestått av regn, jobb, träning (samt TV-tittande!) och skype. Det har blivit ovanligt mycket skype på senaste tiden, vilket beror på att jag helt random har fått små luckor i mitt schema. Detta gillas skarpt! Jag pratade med mamma och pappa om de två utbildningarna jag ska söka, och jag har kommit fram till mitt förstahandsval. Om både jag och Pierre kommer in så blir det Växjö till hösten. Tillsammans. Äntligen liksom. Längtar! Idag har jag i alla fall, precis som alltid känns det som, haft en bra dag tillsammans med mina barn. Vi har sån himla fin relation nuförtiden och skojar, skrattar, busar och kramas mest för hela slanten. I måndags när Colby inte hade sett mig på hela helgen sprang han fram till mig och gav mig en superstor kram. Det kändes verkligen jättebra och det är ofta så nuförtiden. De gillar mig och jag gillar dem helt enkelt. Mina gosungar!

Cecilias begäran, den nya klänningen:



Singing in the rain

Mitt förra inlägg som visar fina, soliga vårtecken är tyvärr nu som bortblåst. Idag har det regnat och blåst konstant hela dagen. Tydligen är det en storm som kommit in över SF och det ska hålla i sig minst en vecka sägs det, men så mycket som jag har sett solskenet här känner jag mig väldigt optimistisk. "Nu får du se den riktiga vintern" har folk sagt till mig hela dagen, och jag måste medge att jag inte gillar den speciellt mycket. Dessutom har jag ingen regnjacka eller stövlar, har ju inte behövt det på snart åtta månader! Jaja, det blir nog bra ändå. Nu har jag i alla fall precis slutat efter en heldag, 9-19, och sitter och diggar Katy Perrys nya låt "Part of me" som är preics lika bra som hennes andra hits. Har verkligen fått upp ögonen för henne efter konserten i november! Mina värdkids gillar henne preics lika mycket och vi alla brukar sitta och sjunga på någon Katy Perry låt när vi leker, samt höja volymen till max i bilen. Katy Perry kommer föralltid påminna mig om den här tiden och det känns ganska så fint. Speciellt "Last Friday Night" och "Firework", jag vet inte hur många videos jag har när Colby och Sierra diggar loss till dem låtarna.

Vår 2012


Att titta på TV

Idag jobbade jag bara en lite stund på morgonen, och sedan hade jag hela dagen för mig själv. Började med att svänga förbi nya gymmet och till min förtjuselse hade de TV som alternativ i själva "träningsskärmen" på både löpbanden och crosstrainern. Jag blev himlans glad kan jag ju säga, för jag kollar aldrig på TV här (förutom om jag är hos Danielle som har TV på sitt rum, avis..) och det är verkligen något jag saknar! Det var så kul att kolla så jag stod på crosstrainer i 50 minuter, så himla awesome! Nu ska jag börja gå till gymmet för att kolla på TV, inte för att förbränna fett. Haha, skämt och sido, det känns i alla fall så bra att man kan förena nöje med nytta. Sedan blev det lite situps och armhävningar innan jag begav mig hemåt för en duch samt skypning. Efter det, vid tvåtiden, åkte jag till Northgate shopping mall för att lämna tillbaka en blus jag köpte förut. Där inhandlades ett par nya löptights som var väldigt välbehövda, samt att det ger lite motivation att ha på sig snygga träningskläder. Ni killar fattar inte det där, men så är det! Nu har jag precis vaknat från min powernap och snart ska jag gå till skolan för ännu en psykologilektion.

Another weekend

Helgen var mycket bra och dent tar slut lika fort som den kommer. Fredagen spenderades tillsammans med ex antal andra tjejer hemma hos Isabelle, och på lördagen begav vi Burlingametjejer oss ner mot Burlingame. Det blev hyrfilm och godis innan jag somnade bredvid min sköna böna i sängen. Danielles säng är så sjukt skön! Efter frukosten åkte jag och Danielle och fick pedikyr, asnajs. Tyvärr råkade jag sätta på mina skor lite för tidigt, men men. Sedan hämtade vi upp Mathilda och det blev lunch på Cheesecake factory. Jag köpte även en klänning som hade kostat 40 dollar för 7,50. Inte fy skam. Nu sitter jag här på mitt rum och ska snart dra igång en film.
Isabelle och Danielle i fredags. Fina tjejer det där!

Årets första dopp

Sverige ligger verkligen i lä om man jämför med Kalifornien. Nog ska det bli lite kallare här över helgen, men att man kan bada och ligga och sola i mars är ju helt fantastiskt. Min värdfamilj har bivit medlemmar på en "club" där det finns pooler, tennisbanor, mysiga fåtöljer med ute-öppenspis samt gym. Jag ska födmodligen säga upp mitt gymkort på mitt nuvarande gym, som jag förövrigt inte gillar så värst mycket (too crowded!), och börja gymma här. Det är mycket mindre men om det inte är allt för mycket folk kvällstid blir det nog så. Ska testa det nästa vecka i alla fall! Barnen ska ta simlektioner här två dagar i veckan och det känns som ett schysst ställe att hänga på under sommareftermiddagarna. Tummarna upp! Försökte få Sierra att trivas i vattnet idag och fram mot slutet vågade hon hålla i kanten själv, framsteg! Det bästa med det här stället är att det är gångavstånd. Hur bra är inte det liksom? Jag har gångavstånd till både skolan och förmodligen framtida gym, vilket känns awesome. För att prata om något annat så kan jag ju nämna helgens planer. Ikväll ska mina två Burlingame tjejer plus mina nya vänner äta middag hemma hos Isabelle, det kommer bli askul, sedan åker nog jag, Danielle och Mathilda till Burlingame på lördag och har det mysigt. Jag älskar bra helger!

.


Våren är här, eller rättare sagt vintern kom aldrig.

Igår kväll begav jag mig till Northgate shopping mall med några andra svenska tjejer och där inhandlades en ny jeansjacka. Jag har en jeansjacka som jag älskar och den är utav en "vanlig" model så att säga, den här är stentvättad och lite coolare. Jag är mycket nöjd med detta köp även om det kändes som rena rama rånet, 50 dollar. Haha i Sverige hade ju 350 spänn inte känts så farligt, men här är allt så billigt så allt närmare 40 dollar (280 kr) känns dyrt. Knasigt det kan bli i huvudet! När jag kommer hem i sommar kommer jag väl känna mig ruinerad när jag ska shoppa. Nåväl. Ikväll blir det hemtenta plugg som ska in på måndag innan sängen och någon film väntar. Känns ändå helt okej. I morgon kväll blir det andra bullar, men det får ni veta senare. Ciao!

Skype med lillasyster idag


Godnattpuss

Det var inte 20 grader idag, det såg varmare ut från fönstret bara. Det blåste riktigt kalla vindar och det var nog närmare 10-12 grader. Ni i Sverige tänker säkert "det är ju ganska varmt och vårigt", och det skulle jag nog också gjort om jag var hemma, men här är det ganska kallt vill jag lova. I alla fall med tanke på den "supervintern" vi har haft. Dock ska jag inte klaga! Nu har jag precis lagt ungarna och slutat jobba. Jag och min lilla tänkare (Colby) hade en mycket fin pratstund innan vi sa godnatt, och det lilla hjärtat sa: "När du först kom hit så kunde vi inte dela mat, men nu kan vi äta från samma tugga!" och sedan sa han att han hade varit lite svår i början men att nu är jag hans bästa vän. Ibland smälter jag, så söta dom är. Helt totalt underbara.

Good times

Idag var jag ledig fram till ett och vad passar då inte bättre än att skypa med nära och kära? Först Pierre, sedan Maria och sist mamsen. Det är alltid så himla skönt att få prata av sig lite. Jag saknar alla där hemma varje dag, men på senaste tiden har det blivit en lättare saknad. Jag känner att det jobbigaste är över och när min familj åker hem är det bara tre månader kvar. Det är ju ingenting! Så jag har bestämt mig för att sluta tänka så mycket och bara köra. Hallå, jag bor liksom i Kalifornien och idag, precis som så många andra dagar, skiner solen och det är nog 20 grader varmt. Jag trivs jättebra med barnen och livet jag har här så nu ska jag börja njuta och sluta överanalysera allting. Tänk vad mycket lättare det kommer bli!

Klänning, kofta, leggins och tygskor, Cali är ganska najs ändå.

Tahoe

I helgen var jag och min värdfamilj uppe i bergen i Tahoe och åkte skidor (Squaw Valley). Vädret och skidåkningen var kanon och nog har jag allt fått en del färg i ansiktet även om jag använde 35 i solskyddsfaktor. Vi bodde i en släktings hus där uppe och det var verkligen jättefint. Jag fick mitt eget rum men första natten kom Colby in vid 02:15 och kröp ner bredvid mig. Man kan ju inte säga nej till ett nästan gråtande barn som är livrädd för ett ljud han tyckte sig höra. Jag sov inte alltför bra den natten för Colby flyttade efter mig hela tiden, det var liksom typ en 160 säng och ändå sov vi båda på mindre än halva ytan. Men men, det var ändå en lyckad semester. Jag måste dock säga att det kändes lite konstigt att stanna och ta en varm oboy med vispgrädde själv, jag har ju alltid fyra andra personer vid min sida (varav en av dem alltid betalar..), och jag kunde inte riktigt skaka av mig den känslan. Jag hade det verkligen awesome i Tahoe, men nog var det lite ensamt i backen ibland. Men Oom en månad idag kommer dem hit! Mamma, pappa, Maria och Jenny, och jag längtar ihjäl mig!

Skidåkning

Sådär! Klar med uppsatsen och det känns förjäkla skönt. I morgon eftermiddag åker jag till Tahoe för en skid-weekend och det känns kanonkul. Jag åker ju skidor varje år och 2012 får inte bli något undantag! Vad jag ska ha på mig och vems skidor jag ska åka på är högst oklart, men allt löser sig. Nu ska jag åka till bibblan för att skriva ut min assignment innan jag födmodligen slår mig ner i sängen med en kopp te och lite filmmys.
Sierra och jag plockade blommor för två veckor sedan, så här söt var hon. (ignorera snoret under näsan..)

RSS 2.0