När hjärtat snurrar runt och slår ett extra slag


Mörker

Tinas hejdåmiddag blev väldigt lyckad, och jag tror vi var typ tio tjejer runt långbordet! Det är alltid lika trevligt att sitta och snacka med massa brudar. Det som är så härligt här är att alla är i samma situation och även om man kanske inte skulle ha umgåtts i Sverige så gör man det nu. Man hittar vänner i personer man kanske inte skulle valt hemma, och det är på något sätt himla fint. Det där med dialekterna är ju också väldigt skoj! Efter middagen skjutsade i alla fall Isabelle hem mig, och efter att hon har åkt visar det sig att jag är utelåst. Jag hade bett dem att inte låsa dörren men.. Huset var bäcksvart och jag hade knappt några batterier på mobilen. Klockan var 22:45, och jag ringde mina värdföräldrar, men ingen svarade. Jag knackade och plingade på huset (ett antal gånger..), och ingen kom och öppna. Great, tänkte jag. Var ganska smått irriterad. Ringer i alla fall Elin som bor närmast mig, och hon kommer och hämtar mig på en gång. Det blev alltså en spontan sleepover, vilket i och för sig var trevligt. Min värdmamma kom och hämtade mig klockan sju i morse, och sedan var det bara till att börja jobba. Dagen har flytit på bra, och jag slutade redan klockan 16. Då begav jag mig till sjön/skogen och gick/joggade cirka 4,5 km. Det var supernajs i det fina vädret!
Fin fina Tina på middagen.

En helg i Burlingame

I helgen har jag som sagt varit i Burlingame, vilket alltid är lilka trevligt! På lördagen kom två andra tjejer och vi beställde pizza och badade i Mathildas utomhus-bubbelpool. Det var verkligen så himla mysigt! Vi konstaterade även att Loreen hade vunnit Eurovison, fyfan vad najs! Jag brukar inte tycka det är så kul, men nog skulle jag allt velat sett röstningen live i år och känna det där pirret. Hennes låt är ju faktiskt sjukt bra! På söndagen vaknade jag, Mathilda och Danielle upp och åt frukost, innan vi begav oss till en biograf för att se filmen "What to expect when you´re expecting", och den var faktiskt rolig och mysig. Helt klart godkänd! Nu är nästa filmstopp "Magic Mike" som har premiär 29 juni, och som vi längtar. Channing Tatum spelar en dansande strippa, oh my god.. Det ska bli intressant! Resten av söndagen bestod av nionde och sista säsongen av mitt älskade One tree hill. Jag har ju inte sett den än men nu har jag bara ett avsnitt kvar! Vilken pulshöjande säsong! Var väldigt rädd ibland.. Hur som haver hann jag inte se det sista avsnittet innan jag var tvungen att åka hem till Larkspur för att jobba några timmar. Det är röd dag idag, Memorial Day, och därför kunde jag sova över hos Mathilda lördag-måndag. Ikväll blir det hejdåmiddag på Cheesecake factory med alla tjejer, Tina lämnar nämligen oss på torsdag. Buhu. Men trevligt ska det bli i alla fall!

Nu är jag asmätt

Är nyss hemkommen från Cheesecake factory där jag var tillsammans med en ny tjej som heter Lina. Hon har varit här i en och en halv månad, och jag åker hem om två. Knasigt värre, men trevligt var det i alla fall! Dock så är jag verkligen proppmätt nu och jag känner att magen kommer arbeta ett bra tag in på småtimmarna.. Cheesecake faktory har inte bara cheesecakes för er som undrar, utan deras meny är den största av dem alla. De har verkligen allt; sallad, pasta, mexikansk, asiatiskt, pizza, hamburgare, you name it. Så himla toppen! I morgon ska jag i alla fall jobba 8:30-13:00 innan jag beger mig till mitt kära Burlingame, och mina fina brudar. Jag får se vad vi ska hitta på, massa roligheter och mys skulle jag tro! Jag älskar helg.
Vi i Grand Canyon

Bra torsdagskväll


En pizza satt riktigt fint

Ikväll åt jag en sjukt god pizza i sällskap av Elin och Tina. Efter det blev det myshäng hemma hos Elin som förövrigt fyller tjugo imorgon. Grattis snygging! I morgon kväll blir det först ett snabbt au pair möte där jag ska lämna in mina "pluggpapper", och sedan ska jag bege mig mot Larkspur för att möte upp Marintjejerna och fira Elin på en choklad fondue restaurang. Det ska bli så himla mysigt! Här kommer bilder på två av grejerna jag köpte i San Diego. Enjoy.

Sommarsverige

Idag skypade jag både med mamma och pappa hemma i Vallentuna, och Pierre i Oslo. Det här är Pierres sista vecka där och han är exctied att komma hem och slå sig till ro nu när sommaren börjar ta fart. Jag hör minsann att det börjar bli riktigt varmt och skönt där hemma. Kul för er! Sommarsverige är ju verkligen fantastiskt, och jag tror inte man kan förstå det om man inte är ifrån Sverige själv. Jag hoppas vi svenskar här i SF hittar på något mysigt till midsommar. Knyta bomsterkransar kanske. Jag älskar verkligen Sverige och jag är så himla tacksam över att jag är svensk. En sak jag med säkerhet har lärt mig under detta året är att uppskatta saker, och jag har nog aldrig uppskattat Sverige så mycket som jag gör just nu. Precis allt får mig att börja le och jag kan knappt vänta tills jag sitter på min altan och äter middag med världens finaste familj. Nog är vi ett litet land, men ack så underbart. Ni får ursäkta min Sverigeabstinens, men den som inte har varit ifrån Sverige lika länge som jag kan nog inte förstå känslan. Ja, jag vill leva, jag vill dö i Sverige.

Stockholm 9 juni 2011

Nio veckor kvar

Veckan har infunnit sig och resan är numera ett minne blott. Men ett fint sådant. Jag har aldrig flygit så mycket som jag har gjort under det här året, och jag ser fram emot att inte göra det på ett bra tag när jag väl landat på svensk mark. Hur som haver, igår var det i alla fall min sista psykologilektion och jag säger bara yes. Det kändes så himla skönt att gå därifrån och veta att jag var klar. Alla uppsatser och prov är gjorda och jag behöver inte plugga förrän jag kommer hem. Så himla skönt! Slänger in två poolbilder från San Diego, saknar det redan.

Underbar semester

Vi har haft det jätteskönt på Hilton i San Diego. Poolen och solkärmen var våra bästa vänner och livet lekte helt enkelt. Vi har mest bara slöat, hängt och ätit gott, sådär som man får göra på semestern. Det blev även lite shopping på Horton Plaza i fredags när vi anlände, jag hittade massa fina saker! Nu när hemresan till Sverige närmar sig måste vi börja köpa det som står på vår lista, vilket har resulterat i en pank Anna. Nåväl! Livet är ändå himla gött ibland. Spana in livsnjutarna här nedanför..


Långhelg

Målar tånaglarna, skriver uppsats och packar samtidigt. Låter smidigt va? I morgon efter att jag slutat jobba åker jag till Burlingame för att bosätta mig hos Danielle över natten. Fredag till söndag på lyxhotell i San Diego sitter faktiskt inte helt fel! Vi har räknat ut att detta blir vår sista riktiga semester, nästa gång vi sitter på ett flyg är det mot Sverige. Därför ska jag njuta lite extra mycket! Självklart packar jag ner kameran så ni kan förvänta er en bildbomb i början på nästa vecka. Ciao så länge!

Nyvaken

Börjar jobba om tjugo minuter, men just nu sitter jag och driker te i min säng samtidigt som Tomas Ledin sjunger om en dag på stranden. Den påminner mig om den svenska sommaren. Jag får en sån skön känsla i hela kroppen varje gång jag hör den låten! Ikväll ska jag göra klart mitt hemprov samt uppsats för imorgon beger jag mig mot Burlingame och runt 06:00 (!!!) på fredag lyfter jag ocn Danielle. Längtar som en galning!

Mina värdbarn

Idag busade jag och mina kids runt i soffan, och gud vad vi skrattade! Det var ett sånt där moment jag alltid kommer minnas, och jag kände bara hur mycket de faktiskt tycker om mig. Det kommer kännas helt knasigt när jag ska säga hejdå till dem om tio veckor, det är ju inte precis som om vi kommer ses igen och det här fina bandet vi har nu kommer aldrig komma tillbaka. Den vardagen jag har tillsammans med Colby och Sierra kommer aldrig komma igen och det har riktigt slagit mig att det är exakt nu jag måste börja njuta av det jag faktiskt har här. Den relationen jag och barnen har kommer finnas i tio veckor till. Jag blir nästan lite ledsen när jag tänker på det.

Jag ser slutet

Är nyss hemkommen från min näst sista psykologilektion, vilket känns awesome. Vad som känns mindre awesome är att jag har en sista uppsats samt ett hemrprov due till på måndag. Suck.. Men efter det så är jag finito! Äntligen! Det har ändå gått sjukt fort, jag började psykologin den 23 januari vilket är för snart fyra månader sedan. Skönt att jag kommer kunna spendera mina nio kvarvarande måndagar (om man inte räknar med den nästa vecka) med att göra något roligare. By the way så skypade jag med min fina pojkvän idag. Tänk vad en person kan få en på bra humör! Att bara höra Pierres röst och att veta att vi kommer vara tillsammans igen om tio veckor gör min dag.

Två av de bästa människorna i mitt liv


Köttbullar och San Diego

Idag var jag, Danielle och Mathilda på Ikea och åt köttbullar med mos. Det satt riktigt fint i magen det! Sedan gick vi där bland all inredning, dekoration och prosliner och drömde om framtiden. Mest pratade vi om hösten, då vi alla förmodligen ska börja plugga, och vad som kan behöva köpas inför detta. Det är så himla typiskt tjejer att hålla på sådär, och vi skrattade gott när vi sa att killar aldrig skulle åka ett gäng till Ikea och drömma om framtiden. Haha. Sedan bar det av mot Burlingame där vi spenderade tid på en filt i Washington park. Riktigt mysigt! Sen kan jag ju också berätta att jag och Danielle har bokat San Diego nu. På fredag bär det av! Vi tänkte att detta är ju vår sista semester så vi slog på stort, Hilton resort & spa ska vi bo på och gissa om det är fint? Det ska bli så himla najs asså! Slappa vid poolen och stranden, så sköööönt!

Mys

Ikväll bestämde vi tjejer oss för att ha en picknick, och det var riktigt mysigt! Vi alla hade tagit med mat/snavcks och filtar och vi satt där på gräset ett bra tag. Riktiga sommarkänslor! När det sedan blev lite kallt så drog vi och tog en kaffe. Kom precis hem nu och ska gå och lägga mig. Klockan slår strax 23 så det är väl på tiden! imorrn blir det först en hike med några av tjejerna och sedan Burlingame. Välkommen igen helgen, det är alltid lika trevligt att se dig!

Sunny Friday

Shorts och solkräm är min melodi these days. Att bo i Cali har ju sina fördelar! Idag är det fredag och jag jobbar till 17:30, efter det blir det middag med Marintjejerna. Imorgon ska jag sitta barnvakt till mina egna barn, fast i Burlingame, och när föräldrarna kommer hem från festen går jag till Danielle och kryper ner i hennes säng. Jag har inte varit i Burlingame på typ tre veckor så det ska bli supernajs! Får se vad vi kan tänkas hitta på på söndagen.

Världens bästa playdate

Jag och Isabelle har barn i precis samma åldrar (föutom att hon har en tredje som är äldre), Colby och Lily som är fem år går i samma klass och Sierra och Hadley är båda tre år (de ska förövrigt börja samma klass nästa år). Varje vecka har vi minst en playdate, helst fler, och idag begav jag och Sierra oss hem till Isabelle och Hadley när storasyskonen var i skolan. Sommarvärmen är ju som sagt här och vad passar inte bättre än att bada i deras fina pool? Småtjejerna har precis börjat gilla varandra och jag och Isabelle hoppas på att de ska bli bästisar (haha..). Det är alltid lika najs att sitta och snacka med Isabelle samtidigt som de leker. Playdate vid poolen var riktigt poppis hos alla fyra och jag är övertygad om att många av våra timmar kommer spenderas tillsammans där, om bara vädret vill.

En bra tisdag

Nu är det läggdax, men dagen har bestått av lite jobb, häng vid poolen (på klubben vi är medlemmar), promenad med Isabelle samt mys hemma hos Sarah. Helt klart en underbart bra dag! Vädret här i SF ska vara kanon hela veckan, närmare 30 grader och strålande sol faktiskt, och det ska jag se till att njuta av. Hur är vädret i Sverige? Är sommaren påväg? Här är den i alla fall här och jag gillart!

Häng på baksidan

Har precis slutat jobba och klockan är snart tre, superskönt! Idag har det varit lika varmt som igår och barnen och jag har för det mesta lekt på baksidan. Först byggde vi en stor koja och sen satte vi på vattenspridaren. Colby och Sierra var så söta när dom sprang igenom det kalla vattnet och tjöt av glädje. Ibland känns det faktiskt inte som man jobbar, utan mer som om man hänger med två coola kids. Jag hade verkligen tur att hamna där jag hamnade.

Drinkar och solsken

Har återigen haft en kanonhelg, och nu sitter jag här klockan 22:45 på söndagkväll. Hur tusan kan veckorna gå så fort? I och för sig är det riktigt skönt. Igår firade vi som sagt Isabelle, och vi dansade natten lång på en nattklubb nära Union Square. Det är så himla roligt att gå ut och dansa med sina vänner, jag saknar det sjukt mycket. Många skratt senare befann vi oss i sängarna på hostlet och idag har vi bara strosat omkring i staden. Idag var det sjukt varmt, och då menar jag sjukt, så när vi kom tillbaka till Marin vid 17-tiden blev det ett dopp i Elins pool. Supersoft! Kvällen avslutades med filmen "Honey" och trevligt sällskap. Nu ska jag sova och ladda batterierna för en ny jobbvecka. Snart är det mindre än tio veckor tills jag kommer hem, så det gäller ju att ta vara på tiden.

Födelsedagsbarnet och jag

Äntligen helg

Igår slutade jag vid 18 och då begav jag mig mot Isabelle för att sedan, tillsammans med henne, gå runt samms sjö som häromdagen. Vädret var riktigt najs så det var skönt! Sedan blev det filmmys, Tina var också med, innan jag åkte hem till min sköna säng. Idag har jag stora planer! Isabelle fyller nämligen 21 år och det ska vi fira med middag, utgång och hostel. Det ska bli så jäkla kul! Men först måste jag bestämma vad jag ska ha på mig.. Alltid lika svårt. Hur som haver kommer det i alla fall bli askul!






Du och jag


Hike

Idag efter jobbet begav jag mig ut på en liten vandring, tillsammans med Isabelle och Elin. Vi gick drygt fyra kilometer runt en sjö mitt ute i skogen och det var riktigt härligt att få lite frisk luft. Det är alltid mycket roligare att röra på sig när man har någon att prata med! Naturen är i Marin är helt fantastisk! Det finns mycket berg och skog, och att vandra eller cykla är väldigt poppis. Det är inte alls som i Sverige och det gäller att ta vara på allt det vackra nu innan jag åker hem om mindre än 12 veckor. I morgon blir det filmmys med Marintjejerna och sedan blir det party på lördag (awesome!). Jag hoppas även att jag får se mina fina Burlingamebrudar någon gång under helgen. Jag saknar dem faktiskt.


Idag blev jag ägd av en femåring

Colby: "Anna, remember when we were under there?"
Jag: "Under where?"
Colby: "Yoooou saiiid underwear!"

Tisdagskväll

Idag blev det hämtmat och mys hemma hos Isabelle, innan vi alla (jag, Isabelle, Elin, Tina och Sarah) samlades hemma hos Tina. Det är så skönt att bara träffas och snacka efter en arbetsdag, och jag uppskattar det väldigt mycket. Man kommer varandra så nära så pass snabbt här eftersom man "tvingas" att umgås. Det kanske låter lite hårt, men det är ju faktiskt så det är. Jag känner mig himla lyckligt lottad dock som har träffat så många fina tjejer under mina månader här i Kalifornien. Frititen och kompisarna är det man lever för. Helgerna är det bästa som finns, och nu i helgen kommer vi ha det askul! Isabelle fyller nämligen 21 och det ska vi självklart fira!

Mamma och pappa

Skypade nyss med mina fina föräldrar. Jag saknar dem. Ni är världens bästa!

Första maj

I Sverige var det Valborg igår och idag börjar alltså våren på riktigt. Maj är en himlans mysig månad faktiskt! Vädret i maj kan vara hur fint som helst, och när man var liten så närmade sig skolavslutningen med stormsteg. Jag gillar maj, framförallt i Sverige. Här känns det som om alla månader är dem samma, vädret kan vara fint (upp till 27 grader) eller regnigt (12 grader), och det verkar inte spela någon roll vilken månad det är. Det saknar jag mest med Sverige, årstiderna. Att alltid ha något att se fram emot, att längta tills den dagen man kan gå i vita tygskor och veta att sommaren väntar runt hörnet, eller att kunna le när den första snön har fallit. Nu när det är maj kan jag nästan säga att jag kommer hem om två månader, för om två månader är det ju juli. Känns bra.


RSS 2.0